Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρόθεση  των κρατών της Ευρώπης να έχουν άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού ως τα τέλη Μαρτίου, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Χαρακτηριστικά μετέφερε πως το μήνυμα που προκύπτει από το συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι πως: «μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό».

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης για άρση μέτρων: Θα έπρεπε να γίνει αργότερα - Θα έχουμε 70 νεκρούς την ημέρα για ακόμη ενάμιση μήνα

Ωστόσο ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χτύπησε καμπανάκι ενόψει του Φθινοπώρου καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του ιού και της πανδημίας. «όλοι οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη» ξεκαθάρισε σημειώνοντας πως «Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».

Μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην την Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA