Μενού
  • Α-
  • Α+

Στιγμές τρόμου έζησε στα χέρια των απαγωγέων του ο Γιώργος Κυπαρίσσης. Ο επιχειρηματίας κρατήθηκε όμηρος για 66 ημέρες και απελευθερώθηκε την Παρασκευή (4/3) αφότου η οικογένειά του έδωσε τα λύτρα. Όπως είπε, αυτό που τον κράτησε ζωντανό ήταν τα παιδιά του, τα οποία χαρακτήρισε ως την «αχίλλειον πτέρνα του». «Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Για μένα αυτά είναι τα πάντα», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, με τα μάτια του να γεμίζουν δάκρυα.

Τα συναισθήματά του παραδέχθηκε ότι είναι περίεργα, καθώς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο εφιάλτης που έζησε τελείωσε οριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του οι απαγωγείς εμφανίστηκαν μπροστά του ως αστυνομικοί, του έβαλαν μια κουκούλα και τον μετέφεραν σε ένα μαύρο τζιπάκι, σαν αυτά που έχει η ΟΠΚΕ. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε ένα δωμάτιο, όπου επικοινωνούσε μαζί τους μόνο για το φαγητό του. «Το δωμάτιο ήταν κλειστό, είχα μια τηλεόραση μέσα και όταν ήθελα να φάω, φορούσα μια κουκούλα και τους χτυπούσα την πόρτα. Λογικά μέσα στο δωμάτιο θα πρέπει να υπήρχε κάμερα… έτσι κατάλαβα», είπε. Ο 40χρονος διαψεύδει τις εικασίες ότι χρωστούσε χρήματα και αυτό συνδέεται με την απαγωγή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από αυτήν.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κυπαρίσσης: Εντοπίστηκαν τα λεφτά που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς

Τελικά τα λύτρα παραδόθηκαν και ήταν σαφώς λιγότερα από το ποσό που είχαν ζητήσει, αλλά τελικά οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε μια ερημική περιοχή στο Τατόι. «Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν εκεί που με πήγαν. Πόσες απαγωγές έχουν γίνει άλλωστε και τους έχουν καθαρίσει; Μου λέει τότε ο ένας από αυτούς “σκύψε κάτω, μη βγάλεις την ταινία και μέτρα μέχρι το 50”. Τελικά με πήρε ένας άνθρωπος με φορτηγάκι», είπε ο επιχειρηματίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανακούφισή του που επέστρεψε σώος στην οικογένειά του.

Τρεις συλλήψεις για την απαγωγή 

Στο μεταξύ σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου (5/3) για την απαγωγή του επιχειρηματία. Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας προσήχθησαν ένας 41χρονος, ένας 34χρονος και μία 39χρονη, όλοι ημεδαποί. Και οι τρεις εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι δύο είναι ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως έγινε γνωστό και οι τρεις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει και μέρος των χρημάτων που έδωσε η οικογένεια του επιχειρηματία στους απαγωγείς ως λύτρα! Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση έδωσε 800.000 ευρώ στους απαγωγείς για να τον απελευθερώσουν. Οι απαγωγείς είχαν έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση πριν από μερικές ημέρες και τελικά πείστηκαν να λάβουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και προχώρησαν σε ελεγχόμενη διαδικασία απελευθέρωσης του επιχειρηματία σε ερημική περιοχή του Τατοΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA