ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/03/2022 12:51

Panic button: Ερχεται η εφαρμογή για βοήθεια στις γυναίκες που κινδυνεύουν

Τη λειτουργία μιας νέα ειδικής εφαρμογής που θα εκμεταλλεύεται την έξυπνη τεχνολογία και θα βοηθά τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Panic button: Ερχεται η εφαρμογή για βοήθεια στις γυναίκες που κινδυνεύουν
Πηγές: unsplash-shutterstock
Ανάγνωση:

Μία νέα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στις γυναίκες να ζητούν βοήθεια όταν κινδυνεύουν, το Panic button, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και της Vodafone μια εφαρμογή θα επιτρέπει στη γυναίκα να μπορεί με ένα κουμπί να ζητάει βοήθεια, το panic button, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών όλων των γυναικείων οργανώσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη νέα αυτή ειδική εφαρμογή.

Παράλληλα, πέρα από τη λειτουργία του panic button, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη χώρα, τονίζοντας πως για πρώτη φορά η χώρα μας απέκτησε εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φύλων και οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση.

Video Loading...

«Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γέννησης και επέκταση γονικών αδειών βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Αυτό τον μήνα ξεκινά ο θεσμός νταντάδες της γειτονιάς. Ξεκινά η λειτουργία του κέντρου καινοτομίας γυναικών» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ PANIC BUTTON
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ