Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας Μπίκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη προχωρά και πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύριας ανάκρισης. Σύμφωνα με το Mega δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός στην σουίτα 602 του πολυτελούς ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, ωστόσο, η 24χρονη δεν το βάζει κάτω και σκοπεύει να ζητήσει από το συμβούλιο πλημμελειοδικών να προχωρήσει η υπόθεση και να πάει σε δίκη. Η πλευρά της 24χρονης δεν το βάζει κάτω και συντάσσει μία λίστα με 20 παραβάσεις της Αστυνομίας και των ιατροδικαστικών Αρχών τις οποίες θα στείλει στο συμβούλιο. Η Γεωργία Μπίκα εμμένει στα όσα υποστηρίζει εξ αρχής, ότι δηλαδή δεν είχε τις αισθήσεις της κι ότι όντως πήρε χάπι βιασμού. Επίσης θα ζητήσει εκ νέου ταυτοποίηση όλων των στοιχείων και αποτελεσμάτων.

Πλέον ο φάκελος περνά στα χέρια του εισαγγελέα, που θα υποβάλλει πρόταση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνά της για την υπόθεση βιασμού, μετά και την κατάθεση του καθηγητή τοξικολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες εξετάσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρεται πως έδειξαν αρνητικό δείγμα σε ναρκωτικές ουσίες που θα μπορούσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις της 24χρονης, ενώ ελάχιστη ήταν η ποσότητα αλκοόλ που εντοπίστηκε στο δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα. Στην ίδια δικογραφία περιλήφθηκε επίσης έκθεση παρατηρήσεων επί του πορίσματος, την οποία συνέταξε τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της 24χρονης. Σημειώνεται ότι, αν και ο δικηγόρος της 24χρονης είχε δηλώσει πως θα ζητηθεί εξέταση DNA τρίχας από τα μαλλιά της, το αίτημα αυτό δεν υποβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση κατηγορείται ένας 27χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται την κατηγορία. Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσουν, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA