Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Φίλιππος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από το μεσημέρι του Σαββάτου (12/03) έχουν ενταθεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Αττική και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους λόγω της αυξημένης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο του νομού το χρονικό διάστημα 14:00-17:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται και απεικονίζεται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Διαβάστε ακόμη: ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ακύρωση δρομολογίων λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος στην Αττική

Πώς θα είναι ο καιρός το Σάββατο

Η επικαιροποίηση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνει νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/03, με πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Ήδη από το πρωί του Σαββάτου πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (Χάρτης).

Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού) όπου στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Και στην Αττική περιμένουμε οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, ενώ διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια της Αττικής.

Για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς, ιδίως σε αυτούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμών και να μην παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων σε κεντρικούς δρόμους.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έχει καλέσει όλους τους Δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA