Μενού
attiki-odos
Εικόνα αρχείου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερα κυκλοφορούν από το απόγευμα τα βαρέα οχήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, μετά την άρση της απαγόρευσης η οποία ήταν σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου για την κακοκαιρία Φίλιππος. 

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από την 18.15 ώρα, σήμερα 12 Μαρτίου 2022, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από την 06.00 ώρα σήμερα 12-3-2022 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» κυρίως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα έντονα φαινόμενα χιονόστρωσης στην Αττική συνιστούν μεγάλη προσοχή. Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για τον περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης σε ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές, Μαγνησία και Σποράδες και κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Στυλιανίδης έδωσε στην Αττική λόγω του πολυάριθμου του πληθυσμού της και τις ανάγκες λήψης συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν σε θέματα κυκλοφορίας οχημάτων για την αποφυγή εγκλωβισμού οδηγών σε περιοχές όπου η χιονόπτωση και η χιονόστρωση θα είναι σημαντική κι ενδεχομένως να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα. Επιπλέον, όπου κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων και εφόσον χρειαστεί θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA