Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ακόμα σεισμική δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους της Κρήτης πριν από λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σ13 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιανατολικά του χωριού Ασήμι (αρκετά μακριά από το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου) που βρίσκεται στα νότια του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα!

Για το λόγο αυτό πιθανότατα η δόνηση αν και μικρής διάρκειας έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι έκαναν λόγο για έναν σεισμό που είχε έντονο βουητό το οποίοι τους ανησύχησε αρκετά και τους «σήκωσε» από τα κρεβάτια τους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφηκε στις 04:20 στον θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του παραθαλάσσιου χωριού Άρβη, στον νομό Ηρακλείου, στη νότια Κρήτη.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA