ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2022 08:49

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο» - Τα τρία σενάρια

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο» - Τα τρία σενάρια
Πηγή: Unsplash, facebook
Ανάγνωση:

Η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα συνεχίζει να κρατά την κοινή γνώμη μουδιασμένη και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες κάθε μέρα που περνάει. Πολύ σύντομα το «θρίλερ» αναμένεται να τελειώσει, καθώς οι Αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης με τον τραγικό χαμό των τριών μικρών κοριτσιών. Μιλώντας σχετικά στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ξεκαθάρισε πως «οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία κι όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου», εξήγησε ο κ. Λέων.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Κατερινόπουλος: «Πολλές οι συμπτώσεις για να είναι αιφνίδιοι οι θάνατοι»

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Video Loading...

«Υπάρχουν φάκελοι για τα παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και στοιχεία. Κάθε γιατρός που έχει δει τους φακέλους νομίζω ότι έχει καταθέσει και θα διευκολύνει την υπόθεση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να αποδειχτούν ιατρικά το γιατί υπάρχουν και τι έχει γίνει», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε 3 παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», πρόσθεσε.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ ΑΣΦΥΞΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ