Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη με το δικαστήριο να προχωρά σε 3 διακοπές της διαδικασίας μέχρι να πέσουν οι τόνοι. Αιτία της έντασης η αντιπαράθεση μεταξύ του συνηγόρου του ηθοποιού Αλέξη Κούγια και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου που εκπροσωπεί τον 27χρονο σήμερα άνδρα ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ο Λιγνάδης τον βίασε το 2011 όταν ήταν 16 ετών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάχος προχώρησε σε ευθεία αντιπαράθεση με το δικαστήριο εγκαλώντας το ότι επιτρέπει στον κ. Κούγια να κάνει απαράδεκτες ερωτήσεις στον μάρτυρα, κάνοντας λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο δικηγόρος αποχώρησε μάλιστα διαμαρτυρόμενος από την δικαστική αίθουσα φωνάζοντας προς την πρόεδρο:

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεση σας. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή» .

«Δεν είμαι ομοφυλόφιλος»

Οι ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια που εξόργισαν τον κ. Βλάχο αφορούσαν τη σχέση του μάρτυρα με τη Jeff Montana και το πώς γνωρίστηκαν.

Κούγιας: Τελικά τί είναι η ή ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για τη Jeff...

Μάρτυρας: Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff...

Κούγιας: Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;

Βλάχος: Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω ότι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο ο οποίος είναι παιδόφιλος-παιδεραστής. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απαγορεύει αυτή την ερώτηση ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση. Να μην επαναληφθούμε. Να ολοκληρωθεί η εξέταση του.

Ωστόσο, παρόλο που το δικαστήριο απαγόρευσε την ερώτηση, λόγω της έντασης διέκοψε για λίγη ώρα. Με το που επανήλθε και ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα αυτός δήλωσε προς το δικαστήριο: «Η υπεράσπιση έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα όπου θέλει να ισχυρισθεί ότι είμαι επαγγελματίας ομοφυλόφιλος. Εγώ δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ. Αυτό»

Νωρίτερα ο κ. Βλάχος είχε και πάλι διαμαρτυρηθεί χαρακτηρίζοντας «παρελκυστικές» τις ερωτήσεις της υπεράσπισης. Μάλιστα, ο κ. Βλάχος έφτασε στο σημείο να προσφύγει επικαλούμενος τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ζητώντας την απαγόρευση ερώτησης του Αλέξη Κούγια, με το σκεπτικό ότι δεν αφορά το επίδικο ζήτημα.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση εξέτασε το μάρτυρα, με στόχο -όπως ανέφερε- να καταδείξει ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα οργανωμένης ομάδας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από την προσωπικότητα του πρώτου καταγγέλλοντος.

Βλάχος: Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στα θύματα. Γίνονται παραπλανητικές ερωτήσεις σε έναν άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει, καταγγέλλοντας σκάνδαλα που βυσσοδομούν και που η ελληνική κοινωνία γνώριζε κι αποσκοπούσε. Και αυτόν τον άνθρωπο η ελληνική Δικαιοσύνη αντί να τον προστατεύσει, τον αφήνει να τον χτυπάνε σαν χταπόδι. (...) Αν το ανεχτείτε βοηθάτε την ψυχική αποδόμηση του μάρτυρα. Ο μάρτυρας δεν θα δώσει άλλη απάντηση επί των προσωπικών δεδομένων του.

Κούγιας: Ποσό πληρώνατε στο ξενοδοχείο που πήγατε διακοπές;

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε, έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα. Ρωτήστε επί των περιστατικών…

Βλάχος: Δεν θα απαντήσει. Υποβάλω ένσταση για να απαγορευθεί η ερώτηση.

Το δικαστήριο τελικά, επέτρεψε ομόφωνα την ερώτηση προς το μάρτυρα, και λίγο μετά προκλήθηκε η νέα ένταση σχετικά με τη Jeff Montana.

«Φοβόμουν»

Ο πρώτος μάρτυρας αν και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο εισαγγελέας ζήτησε να είναι παρών και σήμερα προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τις διαφοροποιήσεις του στις ημερομηνίες διαφόρων γεγονότων, τις οποίες είχε καταθέσει στο παρελθόν.

Εισαγγελέας: Πότε τελικά αποφασίσατε να υποβάλλετε μήνυση και ορμώμενος από ποιο γεγονός;

Μάρτυρας: Στην τηλεόραση είδα φωτογραφίες του κατηγορούμενου ότι κυκλοφορεί με ανήλικα παιδιά και διάβασα μια καταγγελία που ήταν αυτά που έχω περάσει κι εγώ. Ήταν περιστατικά βιασμού και κατήγγειλε ένας Ν.Σ.

Βλάχος: Υπάρχει όντως μια σημαντική διαφορά μεταξύ περιστατικών στη μήνυση και στην κατάθεση στην ανακρίτρια. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί ανασκευάσατε;

Μάρτυρας: Φοβόμουν, δεν ήξερα τη διαδικασία και τα μισοέλεγα. Ήθελα μόνο να εκφράσω εκείνη τη νύχτα, αυτό που έγινε. Υπήρχαν κι αλλά που το είχε ξεχάσει. Μετά που εξομολογήθηκα στου φίλους και στους γονείς μου, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτομέρειες και να ψάχνω τα στοιχεία για να τα αποδείξω. Για αυτό τα άλλαξα και φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτά που λέω, γιατί ήρθα και σας τα κατέθεσα, σας είπα την αλήθεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA