Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρούλα Πισπιρίγκου «αποκάλυψε» τα δεδομένα για τους θανάτους των τριών παιδιών της κι έδωσε τη λύση στον γρίφο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρη Λέων. Μιλώντας σχετικά, ο κ. Λέων είπε χαρακτηριστικά ότι «μας βοήθησε πολύ η οικογένεια με την δημοσιοποίηση των στοιχείων και οι περιγραφές της μητέρας για τον θάνατο των παιδιών».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως: «Ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια. Ιατροδικαστικά, είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα. Μιλάμε για τη Τζωρτζίνα, το 9χρονο παιδί και σε αυτό το παιδί είχαμε εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμα κι να έχει στερηθεί ελάχιστα λεπτά οξυγόνο το παιδί. Αναμένω τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης», ανέφερε μιλώντας στην «Κοινωνία Ωρα Mega».

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της» επεσήμανε ο κ. Λέων.

«Είναι γεγονός ότι η υπόθεση έχει αναληφθεί από το Ανθρωποκτονιών. Αρα, και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει θάνατος από φυσικά αίτια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι υπάρχει πόλεμος αναρτήσεων στο διαδίκτυο, ειδικά από μία μάνα που έχει χάσει 3 παιδιά. Υπάρχει άμεση και έντονη κινητικότητα, για να πάρουν τις τελευταίες καταθέσεις. Είθισται στις υποθέσεις που προέρχονται από εγκληματική ενέργεια, ο ύποπτος να καταθέτει τελευταίος. Τα στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια δείχνουν ότι υπάρχει μία εγκληματική ενέργεια και θα λυθεί ο γρίφος», επεσήμανε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

«Δεν υπάρχει ταυτοτικός χαρακτηρισμός για έναν γονιό που έχει χάσει το παιδί του. Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να μείνουμε στα γεγονότα και όχι στις υποθέσεις. Ο ρόλος του να είσαι γονιός είναι δύσκολο. Πριν γίνει κάποιος γονιός, θα έπρεπε να γίνονται κάποιοι έλεγχοι, ψυχολογικού τύπου στους νέους γονείς. Ο γονιός ωριμάζει μέσα από τα παιδιά του», σχολίασε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Η σπιτονοικοκυρά φοβόταν τη Ρούλα», αποκαλύπτει φίλη του ζευγαριού

Φίλη του ζευγαριού προχώρησε σε νέα μαρτυρία αναφέροντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα των παιδιών. «Γνώρισαν την σπιτονοικοκυρά 2015, είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και συγχρόνως να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει, μιας και δεν είχε οικογένεια η γυναίκα» αναφέρει η φίλη του ζευγαριού, στο MEGA.

«Το 2019 όταν άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου και ο Μάνος είχε φύγει στα καράβια και πλέον δεν την φρόντιζαν, η σπιτονοικοκυρά ζήτησε 200 ευρώ ενοίκιο. Τότε φέρεται πως η συμπεριφορά της Ρούλας προς τη σπιτονοικοκυρά δεν ήταν σωστή, με αποτέλεσμα η τελευταία να αναιρέσει τη «συμφωνία» τους. Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά είχε δηλώσει πως φοβόταν πλέον καθώς η συμπεριφορά της μητέρας ήταν επιθετική».

«Στην πρόταση του ενοικίου, το ζευγάρι της ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή μήπως και το αγοράσουν το σπίτι, αν και δεν υπήρχαν χρήματα. Στον θάνατο της Μαλένας τους είχε βοηθήσει με τον γνωστό έρανο. Τους λυπήθηκε η γυναίκα αυτή. Μετά όμως έμαθε ότι υπήρχαν τα ταξίδια στην Καστοριά, η ξαφνική επιθυμία του Μάνου να ασχοληθεί με το τραγούδι, πράγματα τα οποία δεν της άρεσαν» προσθέτει η φίλη του ζευγαριού.

Τέλος, σύμφωνα με τη μαρτυρία, κάποια στιγμή η κυρία Ευγενία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και χάνει τη ζωή της από κάποιο μικρόβιο. «Έτσι διέδιδε εδώ στη γειτονιά η ίδια η Ρούλα.

Πολλές φορές και οι γείτονες είχανε πει για κάποιες φωνές από τη Ρούλα προς την ιδιοκτήτρια. Από εκεί και πέρα η γυναίκα αυτή ήταν πολύ ήπιων τόνων. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είχε καρκίνο και να είχε καρκίνο δεν πεθαίνεις μέσα σε τέσσερις ημέρες, με τον καρκίνο, γιατί πήγε Τρίτη στο νοσοκομείο και το Σάββατο πέθανε. Δεν ενημέρωσαν κάποιον» επισημαίνει η φίλη του ζευγαριού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA