Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες μαρτυρίες έρχονται συνεχώς στο φως για τους τρεις θανάτους των παιδιών στην Πάτρα. Μάλιστα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έχουν ολοκληρωθεί, με το αποτέλεσμά τους να είναι «κλειδί» για την υπόθεση. Την ίδια ώρα, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έτοιμη να πάει στην Αστυνομία για να καταθέσει. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». 

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές στη Τζωρτζίνα λύνουν την υπόθεση - Ερχονται συλλήψεις

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά στο σημερινό δημοσίευμα έχω να πω ότι διάγουμε μία περίοδο που ακούγονται πολλά, τα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία, το Δικαιοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέλουν ό,τι βγαίνει να είναι ξεκάθαρο. Η δική μας πληροφορία λέει ότι οι τοξικολογικές έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχει η εντολή για επαλήθευση όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, και το πρώτο συμπέρασμα δείχνει ότι δεν υπάρχει ξένη ουσία που να έχει χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και που δεν έχει καμία σχέση με το φαρμακευτικό πρόγραμμα που ακολουθούσε το παιδί. Αυτό που ερευνάται είναι εάν κάποιος συνδυασμός έχει προκαλέσει στο παιδί τον θάνατο», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε φτάσει σε μία χρονική στιγμή που η Αστυνομία δεν είναι έτοιμη και από την άλλη έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη πρόοδο της έρευνας της Εισαγγελίας Πατρών σε ό,τι αφορά σε συμβάντα που έγιναν στα νοσοκομεία της πόλης. Ακόμα, δεν είμαστε σε σημείο να γίνουν ανακοινώσεις. Όταν μίλησα με την Ρούλα Πισπιρίγκου δε μιλήσαμε για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών, ήταν μία ευρεία συζήτηση σε ανθρωπιστικό πλαίσιο. Η ίδια θα επιθυμούσε να δώσει τις δικές της απαντήσεις στην Αστυνομία. Μίλησα επίσης και με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος είναι υπέρ της μη ανθρωποφαγίας. Αυτό που την ρώτησα είναι πώς αντέχει όλο αυτό και μου απάντησε ότι είναι "εκτός ορίων". Η ίδια έφτασε σε ένα σημείο να τηλεφωνήσει κάπου και να πει εάν πρέπει να πάει μόνη της στην αστυνομία να πει τι έκανε και τι όχι», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Δαγούρας: Η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά είναι στο τέλος της 

Για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε και ο εν αποστρατεία αστυνομικός διευθυντής, Χρήστος Δακούρας. «Η υπόθεση είναι στο τέλος της», είπε ο αστυνομικός διευθυντής, μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!», τονίζοντας έχουν συνεκτιμηθεί τα στοιχεία των εμπλεκομένων Αρχών, από ιατροδικαστές και κάθε ιατρική ειδικότητα που ενεπλάκη έως και κάθε μαρτυρία ανθρώπων που ένιωσαν αυτοί οι θάνατοι να τους «ακουμπάνε».

Στην ερώτηση εάν εκτιμά πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ο κ. Δακούρας απάντησε πως θα φανεί από το τελικό πόρισμα, το οποίο αναμένεται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε «να αποκατασταθεί και το αίσθημα ασφαλείας σε όλους τους ανθρώπους που ζουν και βιώνουν αυτό το φαινόμενο».

Οι αποκαλύψεις στο «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη

Αρκετά στοιχεία για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα ήρθαν στη δημοσιότητα και από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί στους αστυνομικούς, που κάνουν τις έρευνες για τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Στις εξετάσεις αυτές φαίνεται ότι περιλαμβάνεται ένα ορατό αποτέλεσμα, που από μόνο του είναι ικανό να ξεκλειδώσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τούνελ», η άτυπη ομάδα των ιατροδικαστών, εστίασε την έρευνά της μόνο στον θάνατο της Μαλένας 3,5 χρόνων, του πρώτου παιδιού που πέθανε στο Αγλαΐα Κυριακού και σύντομα θα παραδώσει το πόρισμά της. Η Ίριδα, το δεύτερο παιδί, που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, έμεινε σαν υπόθεση στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα. Η έρευνα για την Τζωρτζίνα ολοκληρώνεται από τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη με τα πορίσματα των έμπειρων τοξικολόγων και του παθολογοανατόμου.

Ενοχλημένη για τους μάρτυρες η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάντως, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έγινε ένα τηλεφώνημα που προβλημάτισε την Αγγελική Νικολούλη. Μια γυναικεία φωνή κάλεσε και μίλησε ψιθυριστά: «Μην ψάχνετε τίποτα, δεν θα βρεθεί τίποτα», ακούστηκε από την άλλη άκρη της γραμμής. Στη συνέχεια, η Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως την τελευταία αποκαλυπτική συνομιλία που είχε με τη μητέρα των τριών παιδιών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε τη δημοσιογράφο για τις νέες μαρτυρίες που θα παρουσίαζε η εκπομπή ενώ δεν άφηνε ασχολίαστο ούτε το τρέιλερ που προβαλλόταν.

«Έχεις κάνει κι ένα τρέιλερ "φωτιά", έτσι; Ποιος μαρτυράει πάλι; Μακάρι να έχει καταθέσει για να δούμε και ποιος είναι αυτός που μιλάει για εμάς. Δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε με έχουν καλέσει για κατάθεση, θα έρθει όπου να ‘ναι η ώρα. Μακάρι να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση γιατί έχουμε γίνει παρατράγουδα», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα απέφυγε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για την σοκαριστική υπόθεση στη Γερμανία με τα νεκρά τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, που παρουσιάζει τρομερές ομοιότητες με αυτή της Πάτρας. «Εε καλά, πάνε να τα συνδυάσουν όλα τώρα…», ήταν η απάντηση που έδωσε. Μάλιστα, επέμενε να μάθει και για μία συγκεκριμένη μάρτυρα, εάν είχε καλέσει στην εκπομπή και τι ισχυρίστηκε…

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε και ο πρόεδρος των αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπόθεση φτάνει στο τέλος της αφού θα προκύψουν πορίσματα, εκτός αν κάποιος ομολογήσει. Χαρακτηριστικά ανέφερε:  «Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει και πει “εγώ το έκανα”». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA