Μενού
  • Α-
  • Α+

Από το μαζί στο σανίδι, στην καταξίωση και στην καθολική αποδοχή, στο μαζί στο... κελί 33 και στα δικαστήρια για βιασμούς κι απόπειρες βιασμών. Το απόλυτο στιγμιότυπο του ελληνικού #metoo στο χώρο του θεάματος ήταν το σημερινό (1/4) με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη να φτάνουν μαζί στο δικαστήριο για τις δίκες που εκκρεμούν εναντίον τους κι αφορούν σε βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες είναι αμφότεροι προφυλακισμένοι.

Το στιγμιότυπο με τους δύο ηθοποιούς-σκηνοθέτες να φθάνουν σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από γυρίσματα ταινίας ή ένεκα της ημέρας, θα μπορούσε να είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Ωστόσο, αμφότεροι αποκαθηλώθηκαν στα μάτια του πανελληνίου και πλέον αντιμετωπίζουν πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους βιασμούς και τις απόπειρες βιασμών για τους οποίους κατηγορούνται.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών κι αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης της γυναίκας που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ' εξακολούθηση το 2008.

Σε ό,τι αφορά στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη σήμερα, θα καταθέσει ο 25χρονος, που φέρεται να είναι το δεύτερο θύμα βιασμού του ηθοποιού-σκηνοθέτη όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών. Πρόκειται για έναν άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος γνώρισε τον Λιγνάδη το 2014 μέσω ενός συμμαθητή του, η αδελφή του οποίου συμμετείχε σε κάποια θεατρική του παράσταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA