Μενού
  • Α-
  • Α+

Την υπερασπιστική της γραμμή ετοιμάζει η Ρούλα Πισπιρίγκου που απολογείται τη Δευτέρα (4/4) ενώπιον του ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας, στο σώμα της οποίας ανιχνεύτηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Τη στιγμή που ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης, στρέφει τα βέλη του κατά της συζύγου του η οποία αρνείται την κατηγορία, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ανιχνευτής ψεύδους. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα της αποδίδονται και σε συζήτηση με τους δικηγόρους της ετέθη η επιλογή να ζητήσει να υποβληθεί σε δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους, με την ίδια να δέχεται. Ο ανιχνευτής ψεύδους χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα. 

Ανιχνευτής ψεύδους: Μία και μοναδική φορά χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο ανιχνευτής ψεύδους χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας της 32χρονης Σούλας Καλαθάκη και του 46χρονου Γιώργου Νικολαΐδη. Τότε, ένας από τους κατηγορούμενους υποβλήθηκε σε ανίχνευση ψεύδους και είχε αθωωθεί, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με τον ALPHA, στην περίπτωση Πισπιρίγκου αναμένεται να φανεί αν θα συνεννοηθούν οι δικηγόροι για να υποβάλλουν το αίτημα σύντομα ή σε μεταγενέστερο χρόνο. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση που γίνει το αίτημα και υποβληθεί σε ανίχνευση ψεύδους η Ρούλα Πισπιρίγκου, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό. 

Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη συναντήθηκε μα τους δικηγόρους της στη ΓΑΔΑ. Ο Οθων Παπαδόπουλος είπε πως η πελάτισσά του είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αρνείται κατηγορηματικά όσα της αποδίδονται. Μάλιστα φαίνεται να είναι σε ρήξη με τον Μάνο Δασκαλάκη και είπε στον δικηγόρο πως αισθάνεται μόνη. 

Μάνος Δασκαλάκης: Θέλω να μάθω που βρήκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου 

Στο μεταξύ, ο Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή (3/4) στην εφημερίδα Μπαμ μίλησε στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό κι άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει καμία ανάμιξη με τους θανάτους των παιδιών του και ζητά να λάμψει η αλήθεια.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Εχω υποστεί το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα ζούσα κάτι τέτοιο» λέει μεταξύ άλλων ο Μάνος Δασκαλάκης και προσθέτει για τους λόγους που αποφάσισε να μιλήσει: «Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και δεν έχω να κρύψω κάτι».

Για τα νεκρά παιδιά του, που πιθανότατα έφυγαν με μαρτυρικό τρόπο και τα άλλα δύο, όπως η Τζωρτζίνα είπε με τρεμάμενη φωνή και βουρκωμένα μάτια: «Ελεγα ότι σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δούλευα τόσες ώρες και δεν έχω χαρεί τα παιδιά μου. Δεν είχα ζήσει στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έρθει αυτή η στιγμή» τονίζει ο πατέρας των νεκρών κοριτσιών.

Οσον αφορά στο πώς θα κινηθεί, ο κ. Δασκαλάκης είπε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση μου... Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου». Για την φερόμενη ως δράστιδα του ειδεχθούς εγκλήματος της διαφαινόμενης δηλητηρίασης της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μάνα της, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ξεκάθαρος: «Θέλω να μάθω πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού την προμηθεύτηκε, πώς την έδωσε, τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA