Μενού
  • Α-
  • Α+

«Λέμε ξεκάθαρα πως όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός απάντησε στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα, σχετικά με τους συμβασιούχους σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Παράταση έως τις 11 Απριλίου για τη notam πτήσεων εξωτερικού

Ο κ. Πλεύρης, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ότι η αναστολή εργασίας τους από το ΕΣΥ «...είναι απόλυτα δική τους επιλογή». Αυτή την στιγμή για λόγους δημόσιας Υγείας αλλά και ιατρικής επιστήμης, είπε ο υπουργός, «...η βούλησή μας είναι σαφής. Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» και αυτό «θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα».

Υπογράμμισε πως οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια «...δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους», αλλά και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί. Παρατήρησε πως έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με δύο δόσεις και όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη ενισχυτική δόση. Χαρακτήρισε αλχημεία την άποψη που έχει ακουστεί ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

«Τρίμηνες συμβάσεις για να μην δημιουργηθεί κενό»

Σχετικά με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, ο υπουργός ανέφερε ότι όπως έχει πει θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία με συγκεκριμένα κριτήρια και μέχρι τότε θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στα νοσοκομεία.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας, επέκρινε τον υπουργό, λέγοντας ότι το προσωπικό σε σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη του Γενικού Νοσοκομείο Σερρών, για χρόνια ολόκληρα εργαζόταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τώρα οδηγείται σε οικονομική εξαθλίωση και ανεργία. Είπε ότι η επιδίωξη του υπουργείου πίσω από αυτή την απόφαση αναστολής, είναι να έρθει ο ιδιώτης-εργολάβος με φθηνούς εργαζόμενους και χωρίς την εμπειρία και την εξειδίκευση αυτών των εργαζομένων. Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ότι έτσι όπως έχουν τεθεί σε αναστολή δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν σε μια δεύτερη δουλειά, ούτε καν και ως σερβιτόροι για να ζήσουν την οικογένειά τους και ζήτησε να εφαρμοστεί έστω ο νόμος για την κινητικότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA