Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την 9χρονη Τζωρτζίνα, για τον θάνατο της οποίας έχει προφυλακιστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στην εκπομπή του Alpha «T-live» ιατρικές πηγές από το Καραμανδάνειο στην Πάτρα, είχαν γίνει δύο εισαγωγές του μικρού κοριτσιού στο νοσοκομείο. 

Η μία είχε γίνει το 2014 και η άλλη το 2015 για αναφερόμενες υπό διερεύνηση εκχυμώσεις και για αναφερόμενη φαρμακευτική δηλητηρίαση. (Στο δεύτερο περιστατικό οι γονείς νόμιζαν ότι η Τζωρτζίνα είχε καταπιεί γόπα από τσιγάρο σε ένα τασάκι και για αυτόν τον λόγο την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο). Συγκεκριμένα η πρώτη εισαγωγή έγινε στις 13 Ιανουαρίου 2014, όταν η Τζωρτζίνα έμεινε για μία ημέρα στην παιδιατρική κλινική, έχοντας μελανιές.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Μάνος Δασκαλάκης: «Τα στοιχεία εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι αδιάσειστα»

Η δεύτερη εισαγωγή έγινε στις 21 Μαΐου 2015 με αιτία φαρμακευτική δηλητηρίαση, για την οποία και της έγινε πλύση στομάχου. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που γίνεται η καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κοινωνικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο στο σπίτι της οικογένειας. Για αυτό τον λόγο μάλιστα δόθηκε εισαγγελική εντολή να ερευνηθούν οι εισαγωγές της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο.

Ο Γιαννόπουλος «αδειάζει» Μάνο Δασκαλάκη για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Για την εν λόγω κακοποίηση που φέρεται να είχε υποστεί η μικρή Τζωρτζίνα, νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε νωρίτερα για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας και αρνήθηκε τα πάντα. Χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στις κατηγορίες της πεθεράς του, η οποία τον στοχοποίησε χωρίς να τον ονομάζει, για το περιστατικό το 2014. «Η πρώην πεθερά σας μίλησε για κακοποίηση δύο φορές της Τζωρτζίνας το ’14…», με εκείνον να απαντά: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία από κλήση που είχε λάβει αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο… Την άλλη φορά ήταν για κάποιο δερματικό που είχε, κάποιες μελανιές. Οτιδήποτε, είναι αποδεδειγμένο και στα νοσοκομεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Τα στοιχεία από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Star, περιέγραψε ακριβώς τι είχε συμβεί με την καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, όταν το παιδάκι ήταν μόλις 10 μηνών. «Στις 22/8/14 λάβαμε μία αναφορά από ανώνυμο που μιλούσε για κακοποίηση από την οικογένεια Δασκαλάκη, όπου η μητέρα εθεάθη να χτυπάει το παιδί. Αυτή η αναφορά πήγε με την ένδειξη «επείγον» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Χθες, μάθαμε από τους δημοσιογράφους, ότι στις 25 (του ίδιου μήνα) πήγε στην εισαγγελία η αναφορά και στις 27 πήγε στην ομάδα ειδικής προστασίας του Δήμου Πατρέων. Η έρευνα έγινε την 1η Οκτωβρίου. Η εισαγγελέας μου είπε ότι (η έρευνα) αναφέρεται σε καλές συνθήκες, έπιπλα (στο σπίτι) κ.λπ αλλά δεν υπήρχε ένδειξη κακοποίησης».

Επομένως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γιαννόπουλου, είχε γίνει όντως καταγγελία για κακοποίηση του παιδιού. Και ο κ. Γιαννόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Η επόμενη επικοινωνία που είχαμε ήταν τον Απρίλιο του 2021 που πήγαμε να στηρίξουμε την οικογένεια στην Πάτρα… Εκεί οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια και τους παρακαλέσαμε να μιλήσουν με την Εισαγγελία».

Τι κατήγγειλε η μητέρα της Ρούλας: «Η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δύο φορές»

Από την πλευρά της η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, χθες, Τρίτη, πραγματοποιώντας on air παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Live News» υποστήριξε πως η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δύο φορές από πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος. Οπως ανέφερε, η κόρη της, Ρούλα, είχε πάει το παιδί σε συγγενικό πρόσωπο και βρήκε τους μώλωπες όταν επέστρεψε να την πάρει. Μάλιστα η κυρία Λεγάτου ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό αφού η κόρη της είχε βρει μώλωπες στην Τζωρτζίνα ακόμα μια φορά και για τον λόγο αυτό είχε πάει το παιδί στο Καραμανδάνειο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Οπως υποστήριξε η καταγγελία που είχε υποβληθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όταν η Τζωρτζίνα ήταν μωρό έγινε από την πρώην φίλη του Μάνου Δασκαλάκη! Η Ελένη Λεγάτου ανέφερε πως τα περιστατικά με τις μελανιές στην Τζωρτζίνα έγιναν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες και σε αυτά δεν είχε καμία ανάμειξη. Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Λεγάτου υποστήριξε ότι αν και εργάζεται στον δήμο από το 2000, δεν έλαβε ποτέ γνώση της καταγγελίας μέσα από υπηρεσιακές πηγές. Όμως τα στοιχεία δείχνουν πως ουδέποτε έγινε έρευνα και ότι ο κοινωνικός λειτουργός γνωμάτευσε ότι δεν συνέβαινε κάτι και όλα πήγαιναν καλά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA