Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ανοίγουν» τα οκτώ κινητά που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας έγινε δεκτό, με βούλευμα, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να ελεγχθούν οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, άμεσα αναμένεται να κληθούν και οι πρώτοι μάρτυρες για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας με την πρόθεση των δικαστικών αρχών να είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ανακριτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (6/4) ανοίγουν για τις διωκτικές αρχές οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στη λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο. Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσoκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς. Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Σφακιανάκης: «Είναι μεγάλο έγκλημα, όλα θα φανούν»

Την ίδια ώρα, στην άρση του απορρήτου, η οποία αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, αναφέρθηκε και ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης. Ο αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κω και συγκεκριμένα στον Ekfrasi 97FM κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδρομής που διήνυσε η κεταμίνη μέχρι να φτάσει στα χέρια της φερόμενης ως δράστριας. 

«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν» λέει ο κ. Σφακιανάκης.

Στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έρευνα των Αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκαν οκτώ κινητά τα οποία αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά, όπως θα ελεγχθεί και η ηλεκτρονική της αλληλογραφία. Όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης, «σε ένα κινητό τηλέφωνο μπορείς να δεις επαφές, μετακινήσεις και δίνει ένα προφίλ. Στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, θα γίνουν αντίστοιχα και οκτώ άρσεις απορρήτου. Τα τηλέφωνα θα μιλήσουν, το τάμπλετ δύσκολο να μιλήσει. Ετσι, θα μπορέσουν οι αρχές να βρουν σε ποιους μιλούσε και από πού παρέλαβε την ουσία που χορήγησε στην Τζωρτζίνα. Δεν μπορεί να ξέρει ότι είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή της. Η υπόθεση είναι δεμένη. Άρση απορρήτου γίνεται έως και ένα χρόνο πίσω. Οι αρχές έχουν χρυσάφι στα χέρια τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA