Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 52χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου την Τετάρτη. Είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ώστε να αντιμετωπίσουν οι γιατροί τα τραύματα. «Καιγόταν το κεφάλι το, το στήθος του και τα χέρια του. Μπήκε στο χειρουργείο, έμεινε για 3 ώρες», είπε ο Σπύρος Τρύφων, γιατρός που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

Διαβάστε ακόμη: «Εξαϋλώθηκε ο ασθενής, επικρατούσε πανικός σαν να έσκασε βόμβα»: Πώς περιγράφουν εργαζόμενοι τη στιγμή της φωτιάς στο «Παπανικολάου»

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ο ασθενής από τον οποίο άρχισε η φωτιά στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid, που στοίχισε τη ζωή σε έναν ακόμη 79χρονο ασθενή. Παράλληλα συνεχίζουν να νοσηλεύονται τρεις ακόμη τραυματίες με τον έναν εξ αυτών να είναι σε πιο κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει υποστεί εγκαύματα, ενώ οι δύο νοσηλεύτριες έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταύρο Τρύφωνα ο ίδιος ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξεράγη.

«Καιγόταν μπροστά μου...»

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA, ο Σπύρος Τρύφων, πνευμονολόγος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν. «Είδαμε τον έναν να φλέγεται και να χτυπιέται. Ασυναίσθητα πήρα τον πυροσβεστήρα και μπήκα μέσα, έσβησα τον ασθενή που μου είπε ‘άκουσα ένα μπαμ και πήρα φωτιά. Τον τράβηξα έξω για να δω τι γίνεται και είδα σαν φλογοβόλο να βγαίνει η φωτιά από τον τοίχο και έπεσε στα πόδια μου ένας άλλος ασθενής που καιγόταν το κεφάλι του και τα πόδια του».

Όπως είπε ο κ. Τρύφων, ο κίνδυνος ήταν να μεταφερθεί η πυρκαγιά, μέσω του κλειστού κυκλώματος οξυγόνου, σε όλα τα δωμάτια, κάτι που αποφεύχθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου. «Η πόρτα έλιωσε και τα καλοριφέρ που είναι μαντεμένια έσκασαν», λέει ο γιατρός περιγράφοντας τη θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί στο σημείο.

Τραγική ειρωνεία, ο γιος του ανθρώπου που πέθανε είχε σχεδιάσει τη μονάδα που νοσηλευόταν ο πατέρας του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA