Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τις αρχικές πληροφορίες για το έγκλημα στην Τήνο, όπου ο 93χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 50χρονο γείτονά του, φαίνεται πως οι Αρχές συλλέγοντας νέα στοιχεία γύρω από τις αντιδικίες που είχαν οι δύο άνδρες, φτάνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη και όχι για επίθεση εν βρασμώ ψυχής. Οπως φαίνεται, ο υπερήλικας είχε αποφασίσει πώς θα κινηθεί προκειμένου να εκτελέσει το θύμα του καθώς γνωρίζοντας τι ώρα έφυγε από την εκκλησία και ποιο δρόμο ακολούθησε με το αυτοκίνητό του.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί ο γιατρός της Τζωρτζίνας ζήτησε έρευνες για την τροπονίνη

Ο δράστης που έχει συλληφθεί και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Τήνου, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για απόπειρα σωματικών βλαβών σε βάρος του 50χρονου αγιογράφου Σπύρου Μεταξά. Και αυτό διότι ο 93χρονος είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα, προκαλώντας τότε μήνυση σε βάρος του ηλικιωμένου που οδήγησε και στην καταδίκη του τελευταίου. Μηνύσεις είχε καταθέσει και ο 93χρονος σε βάρος του αγιογράφου, οι οποίες ωστόσο είχαν αρχειοθετηθεί γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι ρίχνοντας φάρμακα στο νερό, ενώ σε άλλη χρονική περίοδο τον είχε κατηγορήσει για τοποθέτηση παράνομης κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου, όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όσον αφορά στο χρονικό της σημερινής δολοφονίας, το θύμα βγήκε από το σπίτι του και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του. Ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι και από εκεί λογομάχησε με τον αγιογράφο με αφορμή τη θέση, όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, αλλά και άλλες διαφορές που είχαν από το παρελθόν για ασήμαντα ζητήματα. Στη συνέχεια, πήρε την καραμπίνα, κατέβηκε κάτω και αρχικά έσπασε με το κοντάκι του όπλου το τζάμι του αυτοκινήτου του 50χρονου. Στη συνέχεια, κινήθηκε από την πλευρά της θέσης του οδηγού και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές σχεδόν εξ επαφής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η θέση όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του ο αγιογράφος ήταν δημόσια.

Τον είχε βάλει καιρό στον στόχο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, η αφορμή για το αιματηρό περιστατικό δεν ήταν ούτε οι διαφορές που είχαν οι δυο τους για τον περίφημο... ηλιακό θερμοσίφωνα,  ούτε για την κεραία και το πάρκινγκ. Αντίθετα, κάτοικοι αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος δράστης ήταν οξύθυμος και είχε βάλει στο «μάτι» τον 50χρονο από καιρό. Στο παρελθόν ο 93χρονος είχε συχνά τσακωμούς με το θύμα για την τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα, ενώ περιγράφεται ως ένα άτομο που έψαχνε αφορμές για καυγά. Παράλληλα, τον κατηγορούσε για καταπάτηση ιδιωτικού πάρκινγκ, ενώ το συγκεκριμένο σημείο όπου στάθμευε το αυτοκίνητό του, ήταν νόμιμο - δημόσιο πάρκινγκ στο πεζοδρόμιο. 

Ο ένας «οξύθυμος», ο άλλος «ήσυχος άνθρωπος»

Περίοικοι και γείτονες που γνώριζαν τους δύο άνδρες αναφέρουν ότι οι μικροτσακωμοί ήταν συχνοί μεταξύ τους, όμως, ο 93χρονος ήταν ένα άτομο προβληματικό που δημιουργούσε φασαρίες και προβλήματα στο ήσυχο νησί. Αντιθέτως το θύμα περιγράφεται ως ένας ήσυχος άνθρωπος, καλλιεργημένος από οικογένεια αγιογράφων που πλήρωσε με τη ζωή του την εμμονή του γείτονά του. Σημειώνεται πως το 50χρονο θύμα είχε μετακομίσει πρόσφατα δίπλα από τον δράστη

Το θύμα είχε δύο παιδάκια και πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο (επίσης πατέρα δύο παιδιών). Ο πατέρας του Σπύρου Μεταξά ήταν επί σειρά ετών διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου. Πρόκειται για πολύ γνωστό αγιογράφο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια. Στη συνέχεια, τη θέση του διευθυντή ανέλαβε ο αδερφός του Σπύρου Μεταξά, ο οποίος λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του απεβίωσε από καρκίνο. Κατόπιν, έγινε διευθυντής το Σπύρος Μεταξάς που δολοφονήθηκε σήμερα. Πρόκειται για μία οικογένεια με πλούσια ιστορία στην Τήνο και βαθιά κληρονομιά στον κόσμο της αγιογραφίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA