Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο και της Μαλένας, του ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Σύμφωνα σε όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή Live News από τον αστυνομικό συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλο, τη δεδομένη χρονική στιγμή στο τραπέζι έχει τεθεί η περίπτωση εκταφής της Μαλένας, καθώς τόσο σε κύκλους της αστυνομίας, όσο και των ιατροδικαστών υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την ύπαρξη τοξικών ουσιών, όπως της κεταμίνης (ή άλλης) που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού τον Απρίλιο του 2021 και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ελπίς» με λευχαιμία. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ας έρθει ο Μάνος στη φυλακή να με ρωτήσει αν τα σκότωσα»

 

Γιατί είναι πιθανή η εκταφή της Μαλένας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατροί και αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας, προκειμένου να καταλήξουν με στοιχεία αν η Μαλένα πέθανε από λευχαιμία ή από ανθρώπινο χέρι. Οι δύο λόγοι που θεωρείται πιθανή η εκταφή της είναι οι εξής:

  1. Να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της Μαλένας για να εντοπίσουν τα όποια υπολείμματα της ουσίας
  2. Να εξετάσουν τους ιστούς του παιδιού, ώστε να εντοπιστεί επίσης η ουσία

Οπως έχουν εδώ και καιρό επισημάνει ιατροδικαστές όπως ο Γρηγόρης Λέων, η Μαλένα είχε ασφυκτικό θάνατο. Ωστόσο τώρα έχει προκύψει ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους γιατρούς και το οποίο επίσης δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους αστυνομικούς. Αυτό έχει να κάνει με τη φθορά που εντοπίστηκε στο συκώτι του παιδιού. Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά τη φθορά που έχει παρατηρηθεί και θεωρούν ότι αυτή η φθορά είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τοξική ουσία, όπως η κεταμίνη από την οποία πέθανε η Τζωρτζίνα. Οπως λένε θεωρείται πολύ δύσκολο η έλλειψη οξυγόνου να προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά, ενώ αντίθετα η ύπαρξη δηλητηριώδους ουσίας που θα είχε δράσει από 45 έως 60 λεπτά πριν (σ.σ. περίπου όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας), αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει το πρόβλημα. 

Τι είδε η Τζωρτζίνα για τον θάνατο της Ιριδας

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί γύρω από την υπόθεση του θανάτου και του άλλου παιδιού της οικογένεια της 6μηνης Ιριδας. Ωστόσο, η αδερφή της Τζωρτζίνα είχε περιγράψει στον πατέρας της Μάνο Δασκαλάκη, όσα είχε δει εκείνη την ημέρα που η Ιριδα έφυγε από τη ζωή. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως όταν πήγε στο σπίτι την ημέρα που πέθανε η Ίριδα, στις 21 Απριλίου 2021, πήρε σε άλλο μέρος του σπιτιού την Τζωρτζίνα για να της μιλήσει και να τη ρωτήσει τι είχε δει.

 

Η Τζωρτζίνα περιέγραψε στον πατέρα της πως όταν ξύπνησε πήγε στην κουζίνα και είδε τη μητέρα και τη θεία της να κουνούν το έξι μηνών βρέφος, να προσπαθούν δηλαδή να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει.

Ένα άλλο περιστατικό που ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης αφορά τις πρώτες ημέρες εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ είχε άριστες σχέσεις με την κόρη του, εκείνη την ημέρα που πήγε να την δει στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα γύρισε επιδεικτικά το κεφάλι και απέστρεφε το βλέμμα της, σαν να μην ήθελε να τον κοιτάξει. Το περιστατικό αυτό τον έβαλε σε υποψίες, με τον ίδιο να υποθέτει πως ίσως κάποιος άλλος είχε δασκαλέψει την 9χρονη να συμπεριφερθεί έτσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA