Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο κλοιός έχει σφίξει γύρω από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου με αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες ώρες να αναμένονται εξελίξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να διαταχθεί τουλάχιστον μια ακόμη προσαγωγή από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας και ενδεχομένως μετά την κατάθεση να γίνει και σύλληψη για την πολύκροτη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απλήρωτες οι κηδείες τους - Χρέη και στη ΔΕΗ

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδερφής της 33χρονης μητέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η οποία αν και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στους θανάτους των τριών παιδιών... ειρωνεύτηκε γύρω από τις έρευνες. Η ίδια βρίσκεται στο σπίτι της στην Πάτρα, μαζί με την μητέρα της και σε ερώτηση του ΑΝΤ1 σχετικά με το πώς περνάει αυτές τις ώρες, απάντησε με ειρωνική διάθεση: «Περιμένω τη σύλληψή μου…». Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν εκείνη που βρήκε νεκρή την 6 μηνών Ιριδα μέσα στην κούνια της, ενώ από την πρώτη στιγμή δηλώνει βέβαιη για την αθωότητα της μάνας των τριών παιδιών που έχει κριθεί προφυλακιστέα. Πάντως, οι Αρχές έχουν ήδη βάλει στο κάδρο όχι μόνο ένα άτομο, αλλά και παραπάνω καθώς θεωρούν πως έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (σ.σ. αν βοήθησαν ή είχαν εμπλοκή στην πράξη) στην πολύκροτη υπόθεση.

«Είμαι πάντα στη διάθεση των Αρχών»

Στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, μιλώντας στον Alpha προσπάθησε να περάσει στην... αντεπίθεση λέγοντας πως όχι μόνο δεν θεωρείται ύποπτη από τις Αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ούτε καν για κατάθεση. Παράλληλα υπερασπίστηκε την κατηγορούμενη αδερφή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναφέροντας πως βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, χωρίς στοιχεία, πέραν της κεταμίνης που σύμφωνα με την ίδια δεν συνδέεται με τη μάνα των παιδιών. «Προσωπικά όχι μόνο δεν θεωρούμαι ως ύποπτη, αλλά δεν με έχει καλέσει η Αστυνομία ούτε καν για κατάθεση. Ομως εγώ είμαι πάντα στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε χρειαστεί».

Η ίδια ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη και όταν ρωτήθηκε σχετικά ανέφερε: «Εχω καταντήσει μαϊντανός, αλλά έχω πει χίλιες φορές τι έγινε την ημέρα εκείνη που βρήκαμε την Ιριδα νεκρή στην κούνια της. Ισχύει ό,τι έχει πει η Ρούλα. Λένε ότι είμαι συνεργός στη δολοφονία της Ιριδας, επειδή βρήκα το παιδί νεκρό στην κούνια του σπιτιού του. Αρα με την ίδια λογική, οι γιατροί που βρήκαν νεκρά τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομεία, είναι και αυτοί δολοφόνοι και συνεργοί;». 

Τέλος η άτυπη ιατροδικαστική επιτροπή για τον θάνατο της Μαλένας

Ομως οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, τρέχουν πλέον σε όλα τα επίπεδα, καθώς νέα ιατροδικαστική εξέταση παρήγγειλαν οι εισαγγελείς, για Μαλένα και Ίριδα. Η άτυπη ιατροδικαστική επιτροπή που είχε συσταθεί για τις συνθήκες θανάτων τους σταματά τις έρευνες για το πώς έφυγε η Μαλένα, μετά την εισαγγελική εντολή για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις - πορίσματα για τη Μαλένα και την Ίριδα. Υπενθυμίζουμε ότι η Μαλένα πέθανε τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και η Ίριδα τον Μάρτιο του 2021, όταν ήταν μόλις 6 μηνών.  Στόχος είναι να εξακριβωθούν, υπό τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια.  

Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά στον θάνατο της Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε. Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν δε, νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που εξετάστηκαν από την Αστυνομία ως μάρτυρες κατά την πρώτη έρευνα των Αρχών για του θανάτους, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Γιατί είναι πιθανή η εκταφή της Μαλένας

Γιατροί και αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας, προκειμένου να καταλήξουν με στοιχεία αν η Μαλένα πέθανε από λευχαιμία ή από ανθρώπινο χέρι. Οι δύο λόγοι που θεωρείται πιθανή η εκταφή της είναι οι εξής:

  • Να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της Μαλένας για να εντοπίσουν τα όποια υπολείμματα της ουσίας
  • Να εξετάσουν τους ιστούς του παιδιού, ώστε να εντοπιστεί επίσης η ουσία
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA