Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση της οικογένειας Δασκαλάκη στο ΕΚΑΒ για την Ιριδα έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική ιστοσελίδα flamis.gr. Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 11.37 το πρωί κι έστειλε αμέσως, μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε χρονικό διάστημα 7 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην οδό Μπιζανίου 27, στην Πάτρα.

Οπως έχει διαρρεύσει, στο σπίτι βρίσκονταν η Ρούλα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, καθώς και η Τζωρτζίνα, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης ειδοποιήθηκε κι έφτασε πριν προσεγγίσει το σημείο το ΕΚΑΒ. Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την 6 μηνών Ιριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος. «Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας την θέση του στους διασώστες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο σημείο παρέμενε και η Τζωρτζίνα, που βίωσε άλλον έναν εφιάλτη, βλέποντας τη μικρή της αδελφή σ' αυτή την κατάσταση. Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ιριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα. «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δασκαλάκη πως «τώρα το είδαμε». Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

Οι διασώστες ενημέρωσαν το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας πως διακομίζουν το μωρό και ζήτησαν να προετοιμαστεί ο χώρος για να την υποδεχθεί. Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο, Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών και νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Τα υπόλοιπα, ανήκουν στην ιστορία... Το μωρό είχε καταλήξει πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να την επαναφέρουν...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA