Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του απάντηση σε όσα δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη (14/4), ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, έδωσε με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο. «Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης», λέει χαρακτηριστικά το νοσοκομείο για την υπόθεση του ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το Ωνάσειο χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες. Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

«Εχω μάρτυρα για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα» 

Τη δική του εκδοχή στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έβαλε στο τραπέζι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Οθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, η ουσία κεταμίνη είχε χορηγηθεί στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού κατά τον Απρίλιο του 2021 όταν και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ωνάσειο.  Θυμίζουμε ότι η 33χρονη μητέρα βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό έπειτα από την εύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό του παιδιού, καθώς το νοσοκομείο είχε διαβεβαιώσει πως ουδέποτε αυτή η ουσία χορηγείται από γιατρούς και νοσηλευτές για περιπτώσεις όπως της Τζωρτζίνας. 

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως εφόσον η μαρτυρία νοσηλεύτριας του Ωνάσειου νοσοκομείου που υπήρξε υπεύθυνη της ΜΕΘ, αποδειχθεί βάσιμη, τότε ανατρέπονται όλα όσα ανακοίνωσε και το νοσοκομείο «Παίδων» περί της χορήγησης κεταμίνης. Μάλιστα, ο δικηγόρος τόνισε πως η χορήγηση της κεταμίνης είναι επίσημα καταγεγραμμένη στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας από το νοσοκομείο.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου τηλεφώνησε νοσηλεύτρια του Ωνάσειου και με  ενημέρωσε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν εκεί και είναι καταγεγραμμένο. Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας, ενώ αποκάλυψε ότι στη ΜΕΘ είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την αγωγή της θεραπείας, τη φροντίδα και τη νοσηλεία της», γεγονός που όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία τη νέα τοξικολογική εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια η νοσηλεύτρια στον ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο. Παράλληλα, απήυθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε άλλο μάρτυρα έχει στοιχεία και μπορεί να τα καταθέσει, να το πράξει τώρα, καθώς όπως ανέφερε: «Εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν όσα υποστηρίζει η μητέρα των παιδιών για την αθωότητά της, θα ήταν άδικο σε ένα σύστημα δικαίου να πάει φυλακή, χωρίς να έχει διαπράξει έγκλημα».     

Λύτρας: «Αν ισχύει αλλάζουν όλα όσα ξέραμε»

Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή ήταν και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της μαρτυρίας της νοσηλεύτριας, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των επεισοδίων επιληψίας που έκανε το παιδί και χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα του: «Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Και σε εμένα είχε πει πως εάν κληθεί θα καταθέσει», τόνισε ο κ. Λύτρας, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπόθεση και από τους δύο γονείς και αποσύρθηκε, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, διαχώρισαν τις θέσεις τους.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας τόνισε πως εάν υπάρχει καταγεγραμμένη η χορήγηση της κεταμίνης, τότε πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό στοιχείο που ανατρέπει όσα δεδομένα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: «Εάν υπάρχει καταγραφή της χορήγησης της κεταμίνης σε επίσημο έγγραφο στο Ωνάσειο, τότε αλλάζουν όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA