Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα εκδοχή στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έβαλε στο τραπέζι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Οθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, η ουσία κεταμίνη είχε χορηγηθεί στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού κατά τον Απρίλιο του 2021 όταν και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ωνάσειο.  Θυμίζουμε ότι η 33χρονη μητέρα βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό έπειτα από την εύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό του παιδιού, καθώς το νοσοκομείο είχε διαβεβαιώσει πως ουδέποτε αυτή η ουσία χορηγείται από γιατρούς και νοσηλευτές για περιπτώσεις όπως της Τζωρτζίνας. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: «Κάποιοι ιατροδικαστές προσπαθούν να αλλοιώσουν την εικόνα»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως εφόσον η μαρτυρία νοσηλεύτριας του Ωνάσειου νοσοκομείου που υπήρξε υπεύθυνη της ΜΕΘ, αποδειχθεί βάσιμη, τότε ανατρέπονται όλα όσα ανακοίνωσε και το νοσοκομείο «Παίδων» περί της χορήγησης κεταμίνης. Μάλιστα, ο δικηγόρος τόνισε πως η χορήγηση της κεταμίνης είναι επίσημα καταγεγραμμένη στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας από το νοσοκομείο.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου τηλεφώνησε νοσηλεύτρια του Ωνάσειου και με  ενημέρωσε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν εκεί και είναι καταγεγραμμένο. Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας, ενώ αποκάλυψε ότι στη ΜΕΘ είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την αγωγή της θεραπείας, τη φροντίδα και τη νοσηλεία της», γεγονός που όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία τη νέα τοξικολογική εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια η νοσηλεύτρια στον ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο. Παράλληλα, απήυθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε άλλο μάρτυρα έχει στοιχεία και μπορεί να τα καταθέσει, να το πράξει τώρα, καθώς όπως ανέφερε: «Εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν όσα υποστηρίζει η μητέρα των παιδιών για την αθωότητά της, θα ήταν άδικο σε ένα σύστημα δικαίου να πάει φυλακή, χωρίς να έχει διαπράξει έγκλημα».     

Λύτρας: «Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα»

Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή ήταν και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της μαρτυρίας της νοσηλεύτριας, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των επεισοδίων επιληψίας που έκανε το παιδί και χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα του: «Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Και σε εμένα είχε πει πως εάν κληθεί θα καταθέσει», τόνισε ο κ. Λύτρας, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπόθεση και από τους δύο γονείς και αποσύρθηκε, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, διαχώρισαν τις θέσεις τους.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας τόνισε πως εάν υπάρχει καταγεγραμμένη η χορήγηση της κεταμίνης, τότε πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό στοιχείο που ανατρέπει όσα δεδομένα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: «Εάν υπάρχει καταγραφή της χορήγησης της κεταμίνης σε επίσημο έγγραφο στο Ωνάσειο, τότε αλλάζουν όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα». 

«Είναι ο ορισμός της τραγωδίας»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των τεσσάρων γιατρών από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν αναισθησιολόγο, δύο παιδιάτρους και έναν παιδονευρολόγο, οι οποίοι περιέγραψαν όλη την πορεία της νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα υπέστη ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ένα επεισόδιο καρδιακής ανακοπής. Ο αναισθησιολόγος και μία παιδίατρος, που κατέθεσαν στην ανακρίτρια, ήταν άνθρωποι που έπειτα από 50 λεπτά καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τη Τζωρτζίνα.  Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή με γιατρούς από το Καραμανδάνειο. Τις επόμενες ημέρες θα περάσουν από την ανακριτρία γιατροί από όλα τα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα. 

«Είμαι συγκλονισμένος, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Λυπάμαι πολύ, πάρα πολύ. Είναι ο ορισμός της τραγωδίας. Η εμπλοκή μου στην υπόθεση της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη είναι ότι κλήθηκα επειγόντως το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 μετά από ένα επεισόδιο που συνέβη στο παιδί. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο, ιατρικά και ανθρώπινα, γι' αυτό το παιδί. Αυτό θέλω να το πω με κάθε βεβαιότητα. Δεν είχα επαφή με τη μητέρα και με τους συγγενείς. Η δική μας αντίδραση είναι άμεση. Δεν κοιτάμε γύρω μας. Ασχολούμαστε μόνο με το περιστατικό. Η ανάνηψη του παιδιού ήταν πάρα πολύ δύσκολη.

Κράτησε αρκετή ώρα αλλά για μας ο χρόνος χάνεται σε αυτές τις στιγμές. Ηταν πραγματικά κάτι συγκλονιστικό. Καταφέραμε και την επαναφέραμε στη ζωή και μπόρεσε το παιδί και συνέχισε μετά τη νοσηλεία της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου. Το παιδί μεταφέρθηκε από μένα προσωπικά και μία συνάδελφο διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου το ανέλαβε η ομάδα του κ. Ηλιάδη. Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν έμαθα ότι ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας, που είχε χάσει άλλα δύο παιδιά. Αυτό με τάραξε πάρα πολύ και ένιωσα μέσα μου την ανάγκη να προσπαθήσουμε περισσότερο», ανέφερε ο αναισθησιολόγος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA