Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε τεστ DNA προκειμένου να διαπιστώσει αν η Μαλένα και η Ιριδα, τα δύο από τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, είναι δικά του. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον γονιδιακό έλεγχο που γινόταν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα του STAR. 

Ο πατέρας δεν προτίθεται να προχωρήσει σε τεστ DNA για την Τζωρτζίνα, το πρώτο από τα τρία παιδιά για τη δολοφονία του οποίου κατηγορείται η Ρούλας Πισπιρίγκου. Οσον αφορά τον γονιδιακό έλεγχο στα κοριτσάκια, φαίνεται πως είχε ζητηθεί αρκετά νωρίς από το διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη. Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης είχαν δώσει την έγκρισή του από τον Απρίλιο του 2021 προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο γονιδιακός έλεγχος και μάλιστα ο κ. Ηλιάδης είχε μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί τρόπος να γίνει δωρεάν, καθώς το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο γονιδιακός έλεγχος στα τρία παιδιά 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (19/4) είχαν αποκαλυφθεί τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου. Ο υπεύθυνος της Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου, καρδιολόγος Αρης Αναστασάκης είπε στην κατάθεσή του πως ο εξονυχιστικός έλεγχος που έγινε σε 948 διαφορετικά γονίδια ήταν καθαρός, τόσο για την Τζωρτζίνα, την Ιριδα, αλλά τους δύο γονείς! Ετσι, οι προσπάθειες της Πισπιρίγκου να πείσει ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι των τριών παιδιών της οφείλονταν σε κληρονομικά αίτια... έπεσαν στο κενό, καθώς τη διέψευσαν οι επιστήμονες που έψαξαν και βρήκαν ότι όλα τα γονίδια, αλλά και οι συνδυαστικές αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις που έγιναν σε όλα τα μέλη της οικογένειας για να βρεθεί αν υπάρχει κάποια κληρονομική πάθηση, κατέρριψαν πανηγυρικά το άλλοθι που προσπαθούσε να «χτίσει» η ίδια.

Τι είπε ο καρδιολόγος Αρης Αναστασάκης; «Κάναμε τον γενετικό έλεγχο στην οικογένεια Δασκαλάκη, γιατί υπήρχαν ήδη δύο αιφνίδιοι θάνατοι και η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν μετά από ανακοπή. Ζητήσαμε αίμα της Τζωρτζίνας και αίμα του έξι μηνών βρέφους, της Ιριδας που είχε πεθάνει. Επιπλέον ζητήσαμε να μας στείλουν, ό,τι κλινικό στοιχείο υπήρχε από το πρώτο παιδί της οικογένειας που είχε πεθάνει το 2019, την Μαλένα. Ήρθαν και οι γονείς στο Ωνάσειο και πήραν δείγμα αίματος, ενώ υποβλήθηκαν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Οι εξετάσεις των γονιών, αλλά και των παιδιών ήταν απολύτως καθαρές και έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάποια κληρονομική πάθηση στην οικογένεια. Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν γονιδιακούς ελέγχους στο αίμα της Τζωρτζίνας και της Ίριδας, ελέγχοντας 128 γονίδια που ευθύνονται για καρδιακές παθήσεις. Δεν βρήκαμε τίποτα. Προχωρήσαμε σε ανεξάρτητο έλεγχο των δύο παιδιών, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας», ανέφερε. 

«Πήραμε το αίμα του ενός παιδιού (σ.σ. Τζωρτζίνα) και το ελέγξαμε για όλα τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειες και αρρυθμιογόνα, ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο. Το ίδιο ακριβώς κάναμε και για το άλλο παιδί (σ.σ. Ίριδα). Το αποτέλεσμα των γενετικών ελέγχων ήταν αρνητικό για μεταλλάξεις, παθολογικές σε όλα τα γονίδια που ελέγχθηκαν. Με λίγα λόγια ο έλεγχος δεν ανέδειξε κανένα πρόβλημα», είπε ο καρδιολόγος του Ωνασείου, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Απευθύνθηκε και σε άλλο εξειδικευμένο κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις, όπου ελέγχθηκαν επιπλέον 840 γονίδια. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων βγήκαν στις 30 Μάρτιου και ήταν επίσης αρνητικά και σε κάποια γονιδιακή πάθηση: «Ουσιαστικά εξαντλήσαμε τα όρια της υπάρχουσας γνώσης στην εξέταση της διερεύνησης του αιφνίδιου θανάτου. Στη συνέχεια, για λόγους ερευνητικούς, στείλαμε ξανά τα δείγματα αίματος των παιδιών στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να διερευνηθούν για 840, πλέον, γονίδια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA