Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσιο τέλος είχε το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τον εντοπισμό της 15χρονης Φωτεινής Γιαννοπούλου, η οποία εξαφανίστηκε πριν από δύο μέρες από το σπίτι της στο Περιστέρι κι εκφράζονταν φόβοι ότι έχει πέσει θύμα κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια κι αγόρια. Η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενδεχομένως έχει πέσει θύμα loverboy, οι οποίοι «πουλάνε» έρωτα κι αγάπη σε ανυποψίαστα ανήλικα παιδιά, αντλώντας πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όχι μόνο και τα ωθούν στην πορνεία.

Τελικά η νεαρή βρέθηκε και οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου, όπου και θα την παραλάβουν οι οικείοι της, αφού πρώτα καταθέσει και την δουν κοινωνικοί λειτουργοί και παιδοψυχολόγοι, ενώ ενδεχομένως να κληθεί και ιατροδικαστής για να διαπιστωθεί αν έχει κακοποιηθεί.

Η Αστυνομία, πιθανολογεί ότι οι loverboys που προσέγγισαν την 15χρονη ήταν Ρομά κι έκαναν «ντου» σε καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής και κυρίως στον Ασπρόπυργο για να τη βρουν. Υπήρχαν καταθέσεις από φίλους και συμμαθητές της κοπέλας, η οποία όπως καταγγέλλουν, είχε παρουσιαστεί κάποιες φορές στο σχολείο κακοποιημένη, χωρίς να έχουν εικόνα οι γονείς της για το τι έχει συμβεί. Συγκεκριμένα οι φερόμενοι ως δράστες που την άρπαξαν με τη «θέλησή της», την προέτρεπαν να βάφεται με σκούρες μπογιές στο σώμα της προκειμένου να δείχνει στο σχολείο της για να δείξει ότι κακοποιείται και φεύγει από το σπίτι της για να σωθεί.

Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, η 15χρονη φέρεται να γνώρισε κάποιο αγόρι Ρομά, πιθανώς αλβανικής καταγωγής, πριν από μερικές εβδομάδες και πείστηκε να ακολουθήσει αυτόν και την παρέα του. Στο σπίτι της κοπέλας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι χάθηκαν τα ίχνη της καθώς η οικογένεια της εξαφανισμένης 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι που το παιδί τους έφυγε χωρίς προειδοποίηση.

Οπως είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» η Φωτεινή εθεάθη τελευταία φορά κοντά στο μετρό της Ανθούπολης, όπου τη συνάντησαν δύο γυναίκες και την πήραν μαζί τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA