ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2022 10:07

Χίος: O... ιπτάμενος ιερέας έκανε την πρώτη Ανάσταση που κάθε χρόνο γίνεται viral

Ο ιερέας έχει πάρει το παρατσούκλι «ιπτάμενος» και κάθε χρόνο γίνεται viral την περίοδο του Πάσχα - Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας άρχισαν να «χορεύουν», σαν να γίνεται σεισμός

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χίος: O... ιπτάμενος ιερέας έκανε την πρώτη Ανάσταση που κάθε χρόνο γίνεται viral
(Πηγή: www.politischios.gr)
Ανάγνωση:

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εντυπωσιακή ήταν η πρώτη Ανάσταση στη Χίο καθώς ο ιερέας, βγήκε με πανηγυρική έξοδο και κρότους από την πύλη στον ναό της Ευαγγελιστρίας, που «σείεται». Ο ιερέας έχει πάρει το παρατσούκλι «ιπτάμενος» και κάθε χρόνο γίνεται viral.

Διαβάστε ακόμη: Ανάσταση: Με εκκωφαντικούς κρότους «η στιγμή που η ζωή νικά» στην Κέρκυρα και τη Χίο

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας άρχισαν να «χορεύουν», σαν να γίνεται σεισμός, και οι πιστοί να χτυπούν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

Οι δυνατοί κρότοι υποδηλώνουν τη βοή που ακολούθησε το θαύμα της Ανάστασης. Η ακολουθία ολοκληρώνεται με τη Θεία Κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ