Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «μαχαίρι στο κόκκαλο» σκοπεύει να φτάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα. Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε, με έγγραφό του προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ζήτησε να διερευνηθούν μέσω εσωτερικής έρευνας οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. 

Διαβάστε ακόμη: Εύοσμος: «Δεν γίνεται να έχεις όπλο στο σπίτι» - Τα «γιατί» με τον 15χρονο που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό

Kαι πιο συγκεκριμένα η έρευνα θα γίνει γύρω από τους ιατροδικαστές των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα - Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα - Μάρτιος 2020) και να εξακριβωθεί τι συνέβη με αυτές βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά τον θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας.

Η ερμηνεία της εντολής αυτής

Η εντολή πειθαρχικής έρευνας πρακτικά σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται επί λέξει: «ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας».

Εν ολίγοις ο επικεφαλής εχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Αυτό προφανώς διερευνά εξ αρχής ο κ. Καρακούκης, όπως απορρέει απο τη νομική πρόβλεψη. Και βέβαια η εσωτερική έρευνα ειναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ. Καρακούκης (μαζί με τον κ. Καλογριά) μετά την παραγγελία της εισαγγελίας , η οποία αφορά ποινικό έλεγχο για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

Η ημερομηνία «κλειδί» για την κεταμίνη

Στο μεταξυ, συνεχίζει να αρνείται κάθε εμπλοκή με τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ομως, τα στοιχεία από τους γιατρούς, οι καταθέσεις και η στάση της την «καίνε» για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Μάλιστα, μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να αρνείται ότι γνώριζε τι είναι η κεταμίνη και ότι τη χορήγησε στη Τζωρτζίνα, όμως η 11η Ιανουαρίου 2022 φαίνεται να είναι η ημερομηνία «κλειδί». Σύμφωνα μάλιστα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τότε εμφανίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει έρευνα σε σελίδες με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο του Ρίου στην Πάτρα στις 19 Ιουλίου 2021 και για τους επόμενους 7 μήνες δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Σημείο «κλειδί» στην έρευνα για την πορεία της κεταμίνης θεωρείται η 11η Ιανουαρίου 2022, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έψαξε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο για φάρμακα και ουσίες, χωρίς όμως να έχει αλλάξει καν η φαρμακευτική αγωγή της κόρης της.

Τέσσερις ημέρες μετά την αναζήτησή της, στις 15 Ιανουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Δύο ημέρες μετά έχει προγραμματιστεί μια μαγνητική εγκεφάλου για την Τζωρτζίνα και το ίδιο βράδυ αρχίζει τα επεισόδια. Στις 19 Ιανουαρίου το κοριτσάκι μπαίνει και πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και 10 ημέρες μετά πεθαίνει από την κεταμίνη.

Το τηλεφώνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα που πέθαινε η Τζωρτζίνα 

Την ίδια ώρα έρχονται συνεχώς στο φως και νέες πληροφορίες για τη Ρούλα Πισπιρίγκου αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, ένα τηλεφώνημα που έκανε η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που το 9χρονο κοριτσάκι ξεψυχούσε, δείχνει πως η 33χρονη προεξοφλούσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας τη στιγμή που οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή.

Οπως αναφέρεται στο άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», και αποκάλυψε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, την ώρα που η Τζωρτζίνα ξεψυχούσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με γιατρό στην Πάτρα και τον ενημέρωνε «χωρίς συγκινησιακή φόρτιση» για την 9χρονη κόρη της. Μάλιστα, έπιασε και κουβέντα με τον γιατρό σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Την ίδια στιγμή, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που φαίνεται ότι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την 33χρονη μητέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, και μετά τις νέες δηλώσεις της ότι η κεταμίνη μπορεί να χορηγήθηκε μετά θάνατον στην Τζωρτζίνα, ιατροδικαστές δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει συμβεί, καθώς η ιστοπαθολογική εξέταση της 9χρονης δεν εντόπισε οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, αλλά προσδιορίζει ότι έπαθε ανακοπή από κάποιον εξωγενή παράγοντα, από πιθανή χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών. Η χορήγηση της κεταμίνης μετά θάνατον, δηλαδή, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έπαθε ανακοπή η 9χρονη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA