Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντυπωσιακός και μακριά από τις υπερβολές του παρελθόντος, ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου εντυπωσίασε. Το έθιμο του Πάσχα επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας του κορονοϊού, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα και φωτογραφικά στιγμιότυπα σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν από κοντά ζώντας μια μοναδική πασχαλινή εμπειρία. Ο αριθμός ρουκετών δεν ξεπέρασε τις 15.000 και από τις δύο ενορίες, κάτι άλλωστε που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο των θιγομένων κατοίκων.

Διαβάστε ακόμηΚαιρός: Με μίνι καλοκαίρι γιορτάζουμε σήμερα Κυριακή του Πάσχα - Λιακάδες και υψηλές θερμοκρασίες

Όπως προστάζει η παράδοση τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν «θέσεις μάχης».

Μετά τις 20:00, αφού προηγήθηκε το στήσιμο των ρουκετοσυρτών, τα συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών αλλά και να διαπιστωθεί ότι οι βολές δεν θα χτυπήσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη. Μόλις οι καμπάνες σήμαναν 23:00, οι πρώτες μαζικές ρίψεις έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA