Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλο ένα επεισόδιο στον πόλεμο της ανθρώπων της νύχτας εκτυλίχθηκε σήμερα (25/4) στα Σκούρτα Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια, όπου εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου με θύμα έναν από τους τελευταίους της παλιάς γενιάς της Greek Mafia, Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες, εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα των ημερών και την αστυνομική απουσία και αιφνιδίασαν το θύμα τους, που γλεντούσε με οικείους στο εξοχικό του, καθώς τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές με Καλάσνικοφ και 9άρι πιστόλι. Πληροφορίες που ήθελαν τον Σκαφτούρο να ανταποδίδει τα πυρά, δεν επιβεβαιώνονται καθώς σύμφωνα με τις Αρχές δεν βρέθηκε άλλο όπλο στο σπίτι του θύματος.

Ο Σκαφτούρος κατέληξε στο σημείο, ενώ τραυματίστηκαν η 22χρονη κόρη του κι ο 45χρονος συμπέθερός του, ο οποίος φέρεται να έχει κι αυτός φάκελο στις Αρχές. Το θύμα ήταν γνωστό στις αρχές έχοντας διατελέσει βαρυποινίτης ενώ είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου δύο χρόνια «σπάζοντας» τα ισόβια. Από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει εντοπιστεί μια από τις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την επίθεση.

Την ίδια στιγμή επικράτησε σύγχυση σχετικά με το ποια είναι η 22χρονη που τραυματίστηκε. Εν τέλει ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δυο κόρες, με τη μια εξ αυτών να αναρτά βίντεο στα social media, στο οποίο αναφέρει πως η αδερφή της είναι αυτή που έχει τραυματιστεί. «Είμαι καλά, η αδερφή μου είναι αυτή που χτύπησε. Όλα είναι αλήθεια. Μην μας ενοχλείτε. Ευχαριστούμε» λέει στο βίντεο που δημοσίευσε η κόρη του και το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Βρέθηκε η μία μηχανή των δραστών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δράστες επέβαιναν σε δυο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Αφού εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου τράπηκαν σε φυγή με τις μηχανές. Η μια, όμως, από τις μηχανές παρουσίασε πρόβλημα και έτσι οι δράστες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν στη διασταύρωση Χασιάς με Στεφάνι. Οι αστυνομικοί την μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ύπαρξη τυχόν στοιχείων, DNA. Μάλιστα, φέρονται να προσπάθησαν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τα κατάφεραν και η Αστυνομία εκτιμά πως είτε πέρασε αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε, είτε κρύφτηκαν στο δάσος μέχρι να βρουν μέσο διαφυγής. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει τις εισόδους και τις εξόδους από και προς τα Δερβενοχώρια, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο της Αστυνομίας. Αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκονται στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι δύο τραυματίες, προκειμένου όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει να τους πάρουν κατάθεση και να αποσπάσουν τυχόν πληροφορίες για τους δράστες.

Ποιος ήταν ο Σκαφτούρος

Ο 55χρονος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους της παλιάς «Greek Mafia», ενώ το «βιογραφικό» του ήταν «βαρύ». Είχε απασχολήσει πολλάκις για σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως περιπτώσεις ανθρωποκτονίαςαπαγωγής του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλουεκβιασμούςεμπρησμούς, συμβόλαια θανάτου κι άλλα πολλά σοβαρά αδικήματα. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από περίπου 3,5 χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του. Τον Ιούνιο του 2018 είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν. Δράστες ήταν μέλη της αλβανικής μαφίας που ήθελαν να τον σκοτώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA