ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2022 10:02

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Προκαλεί «εμφύλιο» ο Λέων - «Ελλιπείς κι άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για Μαλένα, Ιριδα»

«Είναι αδιανόητο, να περιμένουμε 3 θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Υπήρξε κακή ιατροδικαστική διαχείριση στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί» είπε ο Λέων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Προκαλεί «εμφύλιο» ο Λέων - «Ελλιπείς κι άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για Μαλένα, Ιριδα»
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Αναταράξεις στους κόλπους της ιατροδικαστικής κοινότητας προκαλεί η νέα τοποθέτηση του Γρηγόρη Λέων, αναφορικά με τις εκθέσεις που συντάχθηκαν για τα νεκρά αδέλφια της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας, τη Μαλένα και την Ιριδα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφερόμενος στους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα είπε ότι έγιναν λάθη στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο κοριτσιών χαρακτηρίζοντάς τις «άστοχες κι ελλιπείς».

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Κοινωνία Ωρα Mega».

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», πρόσθεσε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε πως ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

Video Loading...

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος, εάν αποδειχτεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στον ασφυκτικό θάνατο. «Είχε πλήρη επίγνωση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδοχή της όλης πράξης, οπότε όλα αυτά προφανώς δηλώνουν κάτι. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος», κατέληξε.

Αλλάζει ρότα η Αγγελική Τσιόλα

Οπως φαίνεται η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία είχε διενεργήσει την ιατροδικαστική έκθεση της Ιριδας, θα δώσει μία ενδιαφέρουσα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστής θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίζει τη δεύτερη αιτία θανάτου που είχε συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεση, το πνευμονικό οίδημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή της θα υποστηρίξει ότι ήταν υποχρεωμένη να εντάξει το πόρισμα της παθολογοανατόμου, η οποία έκανε λόγο για αγενεσία φλεβοκόμβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ