Μενού
  • Α-
  • Α+

Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, ενώ το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αναμένονται βροχές αλλά και λασποβροχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα, με βάση την πρόγνωση που έκανε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, από την Πέμπτη αναμένονται σύννεφα αστάθειας, οι οποίες δεν θα δώσουν φαινόμενα, όμως από την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά ακόμη και έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, από το Σάββατο αναμένονται μπόρες στη Μακεδονία, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας θα έχουν επεκταθεί σε τοπικό βαθμό, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λασποβροχές.

Ο καιρός την Πέμπτη 

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το meteo την Πέμπτη, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στη Θράκη ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ηπειρος, Δυτ. Στερεά, Δυτ. Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Ηπείρου τις απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Ανατ. Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατ. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα κεντρικά και νότια 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Την Παρασκευή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια, ενώ από το μεσημέρι στη Μακεδονία και κατά τόπους στην Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει έως τους 20 με 22 βαθμούς. Στην νότια χώρα θα φτάσει στους 23 με 25 ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει

τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και

απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά

και τα βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Την Κυριακή

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα και την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA