Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε καθημερινή βάση πια ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα με τα νέα στοιχεία να αναδεικνύουν τις ομοιότητες για τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή Μαλένα και Τζωρτζίνα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται ήδη για τη δολοφονία της δεύτερης. Στις συνεντεύξεις τους, η μητέρα και ο πατέρας τους Μάνος Δασκαλάκης, έχουν περιγράψει τη πορεία του θανάτου των δύο αυτών παιδιών και οι ομοιότητες που διακρίνονται σοκάρουν.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό» - Οι 8 λέξεις της Τζωρτζίνας

Η Μαλένα πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 στο Παίδων, ημέρα Σάββατο. Τρία χρόνια μετά, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία πνοή της και εκείνη στο Παίδων, επίσης, ημέρα Σάββατο. Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν υγιέστατα, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, ώσπου ξαφνικά και τα δύο εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα. Η παράλληλη πορεία προς το θάνατο μόλις έχει αρχίσει. Μετά τα συμπτώματα που παρουσίασαν και τα δύο παιδιά στο σπίτι, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, με τους γιατρούς όμως, να μην μπορούν να βρουν την αιτία της κατάστασής τους. Τη Μαλένα εξέτασε αρχικά παιδίατρος στην Πάτρα και εν συνεχεία παραπέμφθηκε στο Παίδων στην Αθήνα. Μετά το επεισόδιο στο σπίτι με τους σπασμούς, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, όπου οι γιατροί, αδυνατούσαν να εξηγήσουν τα όσα τους περιέγραφε η μητέρα.

Η μοιραία στιγμή του θανάτου

Η συμπεριφορά των παιδιών, στη διάρκεια της νοσηλείας τους, η ίδια: Ζητούσαν επίμονα από τη μητέρα τους να κοιμηθεί πριν από αυτά! Ακόμα και η στιγμή που τα παιδιά άφηναν την τελευταία τους πνοή, παρουσιάζεται από την ίδια τη μητέρα τους, με πανομοιότυπο τρόπο. Η Μαλένα στον ύπνο της φέρεται να έβγαλε μια μικρή κραυγή, το ίδιο και η Τζωρτζίνα, στον ύπνο της, έβγαλε μια «αγωνία ανάσας» και ύστερα υπέστη την ανακοπή.

Και στους δύο θανάτους, ο πατέρας ήταν απών. Η Ρούλα τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσει ότι τα παιδιά πέθαιναν. Στη Μαλένα ο Μάνος, μόλις είχε φύγει από το νοσοκομείο. Ο πατέρας ήταν απών και στο επεισόδιο που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην ανακοπή και την τετραπληγία. Και πάλι η Ρούλα τον είχε ενημερώσει τηλεφωνικά. Ομοιότητες στην πορεία υγείας και θανάτου της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, που οι ίδιοι οι γονείς τους έχουν περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια.

Γρηγόρης Λέων: «Ο δράστης μπορεί να είχε χρησιμοποιήσει και άλλη μέθοδο»

Με τις υποψίες να στρέφονται στο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε να ενισχύσει τον ισχυρισμό της περί γονιδιακού προβλήματος, οι ομοιότητες στους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας σοκάρουν. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Live News, ο οποίος ανέφερε ότι όταν γίνεται λόγος για γονιδιακό πρόβλημα τότε όλα τα παιδιά της οικογένειας θα έπρεπε να το έχουν εμφανίσει και μάλιστα να έχουν καταλήξει με τον ίδιο τρόπο.

«Έστω ότι είμαι οικογένεια έχει ένα γονιδιακό θέμα. Το πρώτο που αναμένουμε είναι αυτό να εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιδιά της οικογένειας. Επίσης από τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να καταλήξουν όλα τα παιδιά. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Η ηπατική ανεπάρκεια με την αγενεσία φλεβοκόμβου απέχει παρασάγγας».

Επιπλέον ο κ. Λέων τόνισε πως μέσα από την ανάλυση τρίχας είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τι ουσία χορηγήθηκε, ενώ για την κεταμίνη δήλωσε ότι «στα χέρια ενός μη ειδικού μπορεί να γίνει ένα φονικό όπλο». Με τις απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας να ξεπερνούν τις 10, ο ιατροδικαστής εκτιμάει πως δεν αποκλείεται αρχικά η 33χρονη να χρησιμοποίησε άλλο παράγοντα για να πετύχει τον σκοπό της.

«Δεν αποκλείεται να έχει χρησιμοποιηθεί άλλος εξωγενής παράγοντας την πρώτη φορά, που δεν ήταν επιτυχής για τον δράστη και προφανώς στη συνέχεια πέρασε στη χρήση άλλων παραγόντων», δήλωσε.

«Τα σεμινάρια εγκληματολογίας βοηθούν στη συγκάλυψη» 

Η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας και εξήγησε τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε τέτοιου είδους σεμινάρια. Όπως ανέφερε ένα άτομο που παρακολουθεί σεμινάριο εγκληματολογίας ενδιαφέρεται από τη μία πλευρά για το πώς δρα ένας δράστης και από την άλλη να μάθει πως λειτουργούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Επισήμανε πως στα σεμινάρια μελετώνται εγκλήματα «...όπου οι δολοφόνοι έχουν κάνει λάθη, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τα ίχνη τους».

Η εγκληματολόγος δήλωσε πως «δεν εκπλήσσομαι από τη συμμετοχή της κατηγορούμενης στα σεμινάρια, καθώς η εγκληματολογία συμβάλλει και στο να δημιουργήσει κανείς ένα έγκλημα και να αποφύγει τη σύλληψη. Αυτό όμως εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός» επισήμανε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA