Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς με το απίστευτης αγριότητας συμβάν που έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, και σε μέρα και ώρα αιχμής με τις καφετέριες και τις ταβέρνες να είναι γεμάτες. Ενας 52χρονος κάτοικος Μονεμβασιάς, γύρω στις 9:45 το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε και σκότωσε δύο συμπολίτες του, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι. Οπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας με το αγροτικό φορτηγάκι αφού τους έριξε κάτω συνέχισε να παρασύρει τον έναν εξ αυτών για περίπου 200 μέτρα μέχρι που κατέληξε.

Ενώ οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον σοβαρά τραυματισμένο έτερο αναβάτη της μηχανής που βρισκόταν αιμόφυρτος στο δρόμο, πριν περάσουν 5 λεπτά από το χτύπημα του 52χρονου, ο δράστης επέστρεψε και με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς το δεύτερο θύμα του. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της περιοχής, τον παρέσυρε κι αυτόν για 150-200 μέτρα ώσπου υπέκυψε στα τραύματά του. Αμφότερα τα θύματα ήταν ηλικίας 77 ετών και ήταν φιλήσυχοι άνθρωποι που δεν είχαν διενέξεις ούτε με τον οδηγό του αυτοκινήτου που τους παρέσυρε ούτε με κάποιον άλλον από την μικρή κοινωνία της Μονεμβασιάς.

Οπως λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χρηστάκος το σκηνικό κράτησε για περίπου μισή ώρα με τους πολίτες να προσπαθούν να σταματήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον δράστη που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. «Για μισή ώρα στην περιοχή γινόταν ένα ροντέο. Ενα αμάξι πήγαινε πάνω κάτω σαν τρελό...» είπε μεταξύ άλλων. Ενας εξ αυτών μάλιστα, έβαλε κάθετα το αυτοκίνητό του στο δρόμο για να του ανακόψει την πορεία, όμως ο δράστης έπεσε πάνω του, εμβολίζοντάς τον και το ίδιο έπραξε στιγμές αργότερα πέφτοντας πάνω στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που τον καταδίωκε και μπήκε μπροστά του για να τον μπλοκάρει.

Τελικά, αφού ακινητοποιήθηκε το όχημά του, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «έ, δεν έγινε και τίποτα. Δεν τους είδα και τους πάτησα...». Από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο που είχε βγει για τη σαββατιάτικη βόλτα και είδε να εκτυλίσσεται το βίαιο σκηνικό μπροστά στα μάτια του.

Μονεμβασιά: Τραγουδιστής που είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση το ένα θύμα

Ο ένας από τους δύο άτυχους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του στο εγκληματικό τροχαίο ήταν ο 77χρονος τραγουδιστής Αναστάσιος Σαρμπάνης. Μάλιστα, ο τραγουδιστής είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια τον Μάιο του 2017, με μία ερμηνεία του τραγουδιού «Τραγουδώ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή οποίος διατηρεί μικρή μονάδα τουριστικών δωματίων ενώ δεν έχει δική του οικογένεια. Τα θύματα του είναι δύο 77χρονοι άνδρες, ο Τάσος Σαρμπάνης και ο Νικήτας Δεμμελος. Ο Τάσος Σαρμπάνης αγαπούσε το τραγούδι και το 2017 είχε συμμετάσχει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, τραγουδώντας με μεγάλη επιτυχία το τραγούδι «Τραγουδώ». Ο 77χρονος είχε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του σε τραγούδια εποχής του Στέλιου Καζαντζίδη.

Μονεμβασιά: Δούλευα delivery και είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στο δρόμο

«Ξαφνικά χωρίς να φταίνε έφυγαν άδικα δύο άνθρωποι. Τους χτύπησε αρχικά από πίσω. Ενας παλαβός, ήταν μεθυσμένος; Δεν ξέρω πώς να τον χαρακτηρίσω» είπε ο γιος του 77χρονου οδηγού της μοτοσυκλέτας.

Ο άνδρας που εργάζεται ως διανομέας είχε την ατυχία να εργάζεται εκείνη την ώρα και δυστυχώς η μοίρα του επιφύλασσε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στο δρόμο. Δουλεύω ντελίβερι σε σουβλάκια και ήμουν στο δρόμο. Τον είδα 5 λεπτά πριν γίνει και τον είδα και 5 λεπτά αργότερα όταν ήταν αιμόφυρτος στο δρόμο. Τον παρέσυρε για 300 μέτρα. Και μετά γύρισε και παρέσυρε και τον άλλο εκλιπών» δήλωσε ο γιος του θύματος στον ΣΚΑΪ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA