Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δολοφόνος της Καβάλας, που στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της, είναι ένας άνθρωπος με βίαιο παρελθόν. Ενας άνθρωπος που είχε προαποφασίσει να σκοτώσει την Αιντα Παπαδοπούλου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης που πέθανε βασανιστικά από τα χέρια του πατέρα των παιδιών της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, σύμφωνα με τον Μανώλη Βονικάκη ότι ο κόσμος της Καβάλας μιλά για προμελετημένο έγκλημα, καθώς γνώριζε τον βίο και την πολιτεία του δράστη και ήξερε για τι ήταν ικανός. «Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του ανήκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», είπε στην «Κοινωνία Ωρα Mega» ο δικηγόρος.

Οπως πρόσθεσε μάλιστα, έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα κατέχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα. «Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Ο δράστης, αφού σκότωσε την 43χρονη φαρμακοποιό, έστελνε μηνύματα στους οικείους της νεκρής γυναίκας από το κινητό της για να παραπλανήσει τις Αρχές. Πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι απειλούσε τη σύζυγό του τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι του αδερφού της Αΐντας υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά τόνισε πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα: «Θεωρώ ότι το στοιχείο του σαδισμού είναι πάρα πολύ έντονο στην υπόθεση. Αφού έχει δολοφονήσει το θύμα, το τραβάει από τα μαλλιά και το σέρνει έξω. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να προκαλέσει και πόνο εκ των υστέρων, αφού έχει καταλήξει η γυναίκα», σχολίασε.

Η εμετική ανάρτηση του δολοφόνου την ώρα της κηδείας

Την ίδια στιγμή, προκαλεί το κοινό αίσθημα η αδιανόητη ανάρτηση που έκανε ο δράστης μέσα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται φρουρούμενος ύστερα από τον αυτοτραυματισμό του. Συγκεκριμένα έγραψε: «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά, με σύννεφα στολισμένη, ντυμένη νύφη στους θεούς», ανάρτηση την οποία συνόδευε με φωτογραφία από το γάμο τους.

Ο κ. Βονικάκης σχολίασε ως «βλακώδη ενέργεια» τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ενώ άφησε πιθανό το ενδεχόμενο η ανάρτηση να έγινε από άλλο άτομο, διότι το κινητό του δράστη ήταν στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, η οποία του έδινε ανά τακτά διαστήματα το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο και την οικογένειά του.

Οι κινήσεις  που «δείχνουν» ότι είχε σχεδιάσει τη δολοφονία

Για αρκετό καιρό φαίνεται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του ο 55χρονος δράστης στην Καβάλα καθώς το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιδείκνυε συμπεριφορά που προκαλεί ερωτήματα. Συγκεκριμένα ο 55χρονος φέρεται να είχε πολλές σκέψεις και υποψίες για τη σχέση με τη γυναίκα του ενώ κατά πληροφορίες του MEGA φαίνεται ότι τηλεφωνούσε τακτικά σε κοινό δικηγόρο του ζευγαριού και ρωτούσε διαρκώς για το εάν η 43χρονη γυναίκα του είχε μεταφέρει ότι θέλει να χωρίσει ή αν είχε προχωρήσει σε αίτηση διαζυγίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 55χρονος δράστης ρωτούσε τον δικηγόρο και αρκετά πράγματα για τα περιουσιακά τους στοιχεία αλλά και για φορολογικά ζητήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA