Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά αναφορικά με το προφίλ και το παρελθόν του 55χρονου συζυγοκτόνου στην Καβάλα, ο οποίος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 43χρονη Αιντα Παπαδοπούλου μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε. Και ενώ αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν οικογενειάρχη ο οποίος δεν προκαλούσε και είχε ένα χαμηλό προφίλ ήσυχου ανθρώπου, τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει στοιχεία που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο! 

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: Είχε αποπειραθεί να στραγγαλίσει και την πρώην του - Καταγγελία για τον 55χρονο που προφυλακίστηκε 

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος είχε βίαιο παρελθόν, με συλλήψεις, απόπειρες πνιγμών σε πρώην σύντροφό του, ενώ μαρτυρία παλιού συμμαθητή του αναφέρει πως ο δράστης ενδεχομένως να χρησιμοποίησε τις μεθόδους στραγγαλισμού που έμαθε έχοντας υπηρετήσει θητεία ως κυανόκρανος στη Νότιο Αφρική! Συγκεκριμένα, η μαρτυρία που κατατέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, προήλθε από παλιό συμμαθητή του 55χρονου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως δεν έκρυψε πως γνώριζε ότι ο δράστης είχε αποκτήσει γνώσεις από ειδικές πολεμικές τεχνικές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, στο παρελθόν ο δράστης είχε υπηρετήσει ως κυανόκρανος στρατιωτικός στη Νότιο Αφρική και προηγουμένως είχε λάβει την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση, προκειμένου να μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες πολέμου.

«Τον συνάντησα το κάπου στο 2006 ή 2007 στην Καβάλα. Μιλήσαμε για λίγο και μου είπε ότι είχε χαθεί για κάποια χρόνια γιατί είχε φύγει ως στρατιωτικός στο εξωτερικό ως κυανόκρανος. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και είχε λάβει ειδική εκπαίδευση». Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο μάρτυρας στην ερώτηση εάν έμαθε ακόμη και να σκοτώνει: «Και βέβαια, τη στραγγάλισε με το ένα χέρι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που απέκτησε ως κυανόκρανος για να πνίξει την άτυχη γυναίκα του».    

«Το έκανε και σε μένα, είχα προειδοποιήσει την Αιντα»

Την ώρα που ο ίδιος βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για τη δολοφονία της συζύγου του, στη δημοσιότητα βγήκαν ακόμη πιο σοκαριστικά στοιχεία για το βίαιο παρελθόν του. Όπως αποκάλυψε στο Live News πρώην σύντροφος του δράστη, είχε αποπειραθεί να πνίξει την ίδια δύο φορές, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Όπως τόνισε η γυναίκα, με την οποία είχε σχέση για δύο χρόνια, στην αρχή ο 55χρονος της δημιούργησε την «τέλεια εικόνα» για τον χαρακτήρα του, τα πράγματα όμως άλλαξαν γρήγορα και δραματικά. Η ίδια, μετά τις δύο απόπειρες εναντίον της, δεν τον κατήγγειλε στην αστυνομία, αλλά αποφάσισε να απομακρυνθεί από εκείνον, καθώς είχε αρχίσει να τον φοβάται και κυρίως να αισθάνεται απειλή για τη ζωή της.

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό της ιστορίας είναι πως η πρώην σύντροφος του γυναικοκτόνου, φοβούμενη πως θα είναι επικίνδυνος και στη συνέχεια των σχέσεών του, αποφάσισε να επικοινωνήσει με την Άϊντα Παπαδοπούλου, όταν έμαθε ότι εκείνη και ο 55χρονος παντρεύτηκαν! Μάλιστα την προειδοποίησε για το βίαιο παρελθόν του, όμως, η άτυχη φαρμακοποιός δεν πείστηκε από τα λεγόμενα της πρώην συντρόφου του. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήρθε να την επιβεβαιώσει λίγα χρόνια αργότερα και αφού το ζευγάρι είχε αποκτήσει και δύο παιδιά από τον γάμο του: «Είχα πει στην Αιντα αυτό που έκανε και σε μένα προσπαθώντας να με πνίξει δύο φορές. Την προειδοποίησα ,αλλά δεν με άκουσε».

Η σύλληψή του το 2002 είχε δείξει τα βίαια ένστικτα

Ο γυναικοκτόνος είχε συλληφθεί το 2002, ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα. Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της, εκείνος προσπάθησε βίαια να τη βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της.

Όταν αυτή φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του. Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα όταν αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού προσπάθησε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.

Από τη μαραθώνια απολογία στον ανακριτή στη φυλακή

Το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο 55χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος και σύζυγος της άτυχης φαρμακοποιού, έφτασε στα δικαστήρια της Καβάλας και με ταχύτητα μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου. Ο δράστης οδηγήθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή, παρουσία και εισαγγελέα για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυναικοκτόνος, αφού ομολόγησε το έγκλημα, υποστήριξε το σενάριο που είχε αναφέρει και στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή «θόλωσε» όταν η Αιντα του ανακοίνωσε ότι θα τον χωρίσει και εκείνος φοβήθηκε ότι δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά του. Περίπου 4,5 ώρες αργότερα, αναχώρησε από το γραφείο του ανακριτή έχοντας κριθεί προφυλακιστέος και οδηγήθηκε εκ νέου στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Ο αδερφός της Αϊντας θέλει την κηδεμονία των ανιψιών του

Από τη πλευρά της, η οικογένεια της Άιντα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου ο δολοφόνος της να τιμωρηθεί. Η οικογένεια της 43χρονης φαρμακοποιού ισχυρίζεται πρόκειται για ένα έγκλημα προμελετημένο, στυγνό και αποτρόπαιο. δράστη. Ο αδελφός της Άιντα, της 43χρονης φαρμακοποιού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, μέσα στο φαρμακείο της από τα χέρια του ίδιου του συζύγου της, σπάει τη σιωπή του μίλησε στο live news και εξέφρασε την επιθυμία να πάρει την επιμέλεια των ανιψιών του, τα οποία και θέλει να υιοθετήσει. Ο αδελφός της 43χρονης συγκλόνισε μιλώντας για τα ανίψια και βαφτιστήρια του, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια κοινή απόφαση απόφαση, δίχως δεύτερη σκέψη, να διεκδικήσουν την κηδεμονία των δύο αγοριών.

Στο φαρμακείο, όπου ο 55χρονος άντρας αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονης Άιντας, βρέθηκαν ο αδερφός και η νύφη της αδικοχαμένης, μαζί με τον δικηγόρο τους, Μανώλη Βονικάκη. Όπως είπε ο δικηγόρος ο δράστης ζούσε από την οικογένεια της Άιντα. «Ήταν τεμπέλης, ένας οκνηρός άνθρωπος» δήλωσε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο αδερφός της 43χρονης, Αρτούρο Παπαδόπουλος δήλωσε πως θέλει να αναλάβει την κηδεμονία των ανιψιών του, ενώ ήταν φανερή η δυσκολία του να εκφράσει τα συναισθήματά του. «Θα κάνουμε τα πάντα για τα παιδάκια μας, γιατί πλέον είναι δικά μας. Και η Άιντα θα έκανε το ίδιο αν ήταν στη θέση μου» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για τον σύζυγό της αδερφής του, προτίμησε να μην σχολιάσει τίποτα. «Ο Θεός είναι πάνω και βλέπει τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη δική της τοποθέτηση, η σύζυγος του κ. Παπαδόπουλου δήλωσε πως ο η Άιντα ήταν σαν αδερφή της και θα κάνει τα πάντα για τα παιδιά της. Ο δικηγόρος της οικογένειας επισήμανε πως έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών από τον 55χρονο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA