Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα στη Λάρισα, καθώς στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, ένας πατέρας ξυλοκόπησε τρεις δασκάλους μέσα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο γιος του είχε δεχθεί χτύπημα από εκπαιδευτικό. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Ο 37χρονος αναζητείται για να συλληφθεί και να δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου την ώρα που οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, ενώ η μητέρα του μαθητή υπέβαλλε μήνυση κατά ενός δασκάλου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαποστόλου, πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων Ν. Λάρισας, ο εκπαιδευτικός, που μηνύθηκε δεν έχει καν τον μαθητή στην τάξη του. Ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Σμύρνης αύριο Παρασκευή θα προχωρήσει σε κατάληψη του 11ου Δημοτικού, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τον αναβρασμό, που επικρατεί στη συνοικία, στην οποία ως επί το πλείστον διαβιούν Ρομά.

Ο κ. Παπαποστόλου τόνισε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ότι «πρωτοφανές και θλιβερό περιστατικό είχαμε στο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όπου ένας γονέας μαθητή αναίτια εισέβαλε στη σχολική μονάδα και γρονθοκόπησε τρεις εκπαιδευτικούς με τον έναν να πηγαίνει και στο νοσοκομείο. Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες γιατί παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα, διαταράσσουν το παιδαγωγικό κλίμα και προκαλούν φόβο. Εμείς κάνουμε τιτάνια προσπάθεια στο 11ο σχολείο να στηρίξουμε τους μαθητές και να τους φέρουμε στις σχολικές αίθουσες. Οι γονείς δεν είναι απέναντί μας, τους θέλουμε αρωγούς στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA