Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα της ετυμηγορίας των δικαστών στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, πλησιάζει. Η σημερινή δικάσιμος θα είναι αυτή που βάσει προγραμματισμού θα ρίξει την αυλαία στην υπόθεση, ένα χρόνο μετά το έγκλημα της 11ης Μαΐου 2021.Στο δικαστήριο θα λάβει πρώτη το λόγο η εισαγγελέας, που θα ανακοινώσει την πρότασή της σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον 34χρονο για τα όσα συνέβησαν πριν ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά. Στη συνέχεια, θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της πολιτικής αγωγής, φιλοζωικές εταιρείες, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Ακολούθως, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει και θα επανέλθει –εντός της ημέρας – για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Το μόνο ελαφρυντικό που θα ζητήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά το μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του. Καθώς έχει ομολογήσει το έγκλημα από τον περασμένο Ιούνιο, αυτό που ίσως ευελπιστεί είναι να ακούσει πως κρίνεται ένοχος για την ανθρωποκτονία της Καρολάιν βρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής, συνθήκη που θα μπορούσε να τον απομακρύνει από την ισόβια κάθειρξη που επικρέμεται πάνω του. Τον βαραίνει επίσης και ακόμη ένα κακούργημα, αυτό της θανάτωσης της σκυλίτσας Ρόξυ με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τα 10 έτη κάθειρξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απόφαση που αναμένει εναγωνίως, τόσο ο κατηγορούμενος, όσο όμως και η οικογένεια της 20χρονης, η απόφαση δηλαδή επί της ποινής που θα επιβληθεί στον 34χρονο, θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Στο δικαστήριο δεν θέλησαν να βρεθούν ούτε οι γονείς του θύματος, ούτε όμως και οι γονείς του ίδιου του κατηγορούμενου, οι οποίοι έχουν ρίξει το βάρος τους στη συχνή επικοινωνία με την μικρή εγγονή τους, την επιμέλεια της οποίας έχουν οι γονείς της Καρολάιν.

Η οικογένεια της Καρολάιν παρίσταται στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της. Η μητέρα της 20χρονης, όπως κατέθεσε φίλη της, δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον άνθρωπο που σκότωσε την κόρη της και εν συνεχεία έκλαιγε και πενθούσε την απώλεια, μαζί της. Είναι οργισμένη μαζί του και θέλησε να μην επιβαρύνει την ψυχική της κατάσταση καθώς δεν θέλει να επιβαρυνθεί και η εγγονή της από τον πόνο και τον θυμό που νιώθει για τον γαμπρό της που σύμφωνα με την κατάθεση της φίλης της, «την έβαλε να πληρώσει το φέρετρο της Καρολάιν».

Πώς μπορούν να σπάσουν τα ισόβια

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας επί της ενοχής, το δικαστήριο, θα εξετάσει το ζήτημα της χορήγησης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, προτίθενται να ζητήσουν την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Σε περίπτωση χορήγησης ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο, τότε, θα «σπάσουν» τα ισόβια. Μετά κι απ' αυτό το στάδιο, δικαστές και ένορκοι θα αποφασίσουν ποιο θα είναι το ύψος της ποινής που πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο και στη συνέχεια εάν η απόφαση τους θα έχει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση ή όχι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA