Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας συνεχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της άρρωστης δράσης του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων ανήλικων κοριτσιών. Σήμερα, θα καθίσει στο εδώλιο για αποπλάνηση ενός 8χρονου κοριτσιού, ενώ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση άλλων 4 ανήλικων. Ο μουσικός έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2019 με ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Ωστόσο, του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στη συνέχεια, άνοιξαν τα στόματα και ο ντράμερ πλέον κατηγορείται και για άλλες 4 υποθέσεις ασελγών πράξεων σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015 ηλικίας τότε από 5 έως 13 ετών.

Του αποδίδονται δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος: Γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη και ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει και κατάχρηση ανηλίκων καθώς πρόκειται για κοριτσάκια που οι γονείς τους τού εμπιστεύονταν να τα προσέχει.

Οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζε καθώς και τα ανήλικα, εις βάρος των οποίων φέρεται να ασέλγησε. Από το ένα μάλιστα ο ιδιοκτήτης του τον εκδίωξε, όπως ο ίδιος κατέθεσε, όταν αντιλήφθηκε την νοσηρή του δράση.

Πώς έφτασε η υπόθεση στη δίωξη και την καταδίκη

Ο πρώην ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία 5-2 σε πρώτο βαθμό τον Απρίλιο του 2019, για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. Πήρε όμως αναστολή της ποινής μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό, που διεξάγεται τώρα. Οπως είχε αναφερθεί, ο μουσικός το 2011 σε παραθεριστική περιοχή της Ανατολικής Αττικής προέβη στις ασελγείς πράξεις κατά της ανήλικης. Το σπίτι της οικογένειας της ανήλικης, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το εξοχικό του ντράμερ, ο οποίος θεωρείτο από τους γείτονες πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Μάλιστα, οι γείτονες άφηναν τα παιδάκια τους να παίζουν έξω από το σπίτι του, καθώς ο ίδιος τούς έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη.

Ωστόσο, τον Μάιο του 2013 ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του 60χρονου τότε μουσικού. Αυτή η απόφαση προβλημάτισε τη μητέρα της 8χρονης τότε ανήλικης, που αποφάσισε να διερευνήσει τους λόγους πίσω από την απόφαση των γειτόνων της. Δυστυχώς, όπως αποκάλυψε το κοριτσάκι στη μητέρα του «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του, τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος τη θώπευε, ενώ άλλες φορές έβαζε το χέρι του κοριτσιού στα γεννητικά του όργανα».

Αμέσως η οικογένεια απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου η 8χρονη εξετάστηκε από εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό και περιέγραψε όσα συνέβαιναν στο σπίτι του ντράμερ.

Το πρώτο βούλευμα του 2017 ήταν απαλλακτικό καθώς κρίθηκαν ανεπαρκείς οι ενδείξεις των καταγγελιών. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών, χαρακτήρισε το βούλευμα ελλιπώς αιτιολογημένο και τελικά οδήγησε στην παραπομπή του μουσικού και στην πρωτόδικη καταδίκη του.

Ερχονται κι άλλες καταγγελίες

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννουδικηγόρο θυμάτων στην υπόθεση: «Με ταχύτατους ρυθμούς και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις με λεπτομέρειες που προκαλούν αποστροφή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης για σωρεία γενετήσεων πράξεων τις οποίες τελούσε επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος τουλάχιστον δέκα (10) όπως γίνεται μέχρι σήμερα γνωστό ανηλίκων κοριτσιών, όλων θυμάτων του ήδη καταδικασθέντος πρωτοδίκως σε 12ετή κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου ντράμερ του διάσημου μουσικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, Γ.Γ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA