ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2022 12:40

Χαμόγελο του Παιδιού: Κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης για το μέλλον του

Μετά τη συνέντευξη Τύπου και τη δημοσιοποίηση του κινδύνου να κλείσουν τα σπίτια που φιλοξενούν τα παιδιά, ξέσπασε κύμα συμπαράστασης και αντιδράσεων στα social media - Ψήφισμα για κατάργηση άρθρων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χαμόγελο του Παιδιού: Κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης για το μέλλον του
Χαμόγελο του Παιδιού: Κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης για το μέλλον του
Ανάγνωση:

Μαζικές είναι οι αντιδράσεις από τους χρήστες των social media στο διαφαινόμενο κλείσιμο του Χαμόγελο του Παιδιού, όπως, ουσιαστικά, αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Ηδη στο Τwitter είναι πρώτο trend με τον κόσμο να αντιδρά έντονα σε αυτή την προοπτική και να συμμετέχει στο ψήφισμα για την κατάργηση των νόμων που απειλούν να κλείσουν τα σπίτια του «Χαμόγελου».

Διαβάστε ακόμη: «Κινδυνεύουμε να κλείσουμε» - Σήμα κινδύνου εξέπεμψε το Χαμόγελο του Παιδιού

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου θα πρέπει σήμερα να κλείσουν τρία σπίτια ημερήσιας φροντίδας στα οποία φιλοξενούνται παιδιά που επιστρέφουν κάθε εβδομάδα στους γονείς τους μέχρι να επανενωθούν μόνιμα και μέχρι το τέλος του έτους έντεκα ακόμα σπίτια μόνιμης φιλοξενίας παιδιών από το «Χαμόγελο».

Το κύμα συμπαράστασης είναι μεγάλο με τον κόσμο να εξάρει το έργο που έχει προσφέρει μέχρι τώρα.

Τι αναφέρει το ψήφισμα

Ηδη έχει δημιουργηθεί ψήφισμα με στόχο «την κατάργηση του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67) και της κοινής Υπουργικής Απόφασης 40494/3.5.2022 (ΦΕΚ Β' 2302/11-05-2022)». Σημειώνεται επίσης πως: «άρθρα των παραπάνω (Υπουργική Απόφαση και Νόμος 4921/2022) ουσιαστικά μεθοδεύουν σήμερα το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα. Ποιότητα που για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποδεικνύεται από σειρά εθνικών και διεθνών ερευνών και εκθέσεων αλλά και από την εξέλιξη και πορεία των 1.037 παιδιών που έχουν μεγαλώσει σε αυτά. Η απόφαση λαμβάνεται στον βωμό της αποϊδρυματοποίησης, την οποία φυσικά υποστηρίζει πρώτο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έμπρακτα, αποδεδειγμένα και διαχρονικά στα 27 χρόνια δράσης του και λειτουργίας των Σπιτιών του, μέσα από πολλές ενέργειες όπως η προώθηση υιοθεσιών και αναδοχών μέσω του κρατικού μηχανισμού, επανενώσεων παιδιών με τους βιολογικούς τους γονείς κ.λπ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ TWITTER ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ