Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τον Μάκη από τα Πατήσια που αυτοκτόνησε. Η έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τον μαθητή Γυμνασίου στο απονενοημένο διάβημα συνεχίζεται με καταθέσεις στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη στιγμή που οι καταγγελίες για bullying λαμβάνουν μορφή «χιονοστιβάδας». 

Διαβάστε ακόμη: Πατήσια: Νέες καταγγελίες για bullying στον Μάκη - «Τον έλεγαν χοντρό, τον έφτυναν»

Ενω η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 14χρονος οδηγήθηκε στην αυτοκτονία βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά και από εισαγγελική εντολή, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν  το τελευταίο αντίο στον Μάκη. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς και ο αδελφός του 14χρονου, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε από τη ζωή. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε σε 5 με 7 λεπτά. Τον εντόπισε νεκρό η μητέρα του το επόμενο πρωί όταν μπήκε στο δωμάτιό του. Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν και συμμαθητές του, φορώντας λευκές μπλούζες και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα. 

Ο κύκλος των καταθέσεων στην υπό εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου έχει ήδη ανοίξει και κατέθεσαν σήμερα (18/5) δύο συμμαθήτριες ενώ ήδη έχουν καταθέσει ο πατέρας, ο αδερφός και ο διευθυντής του σχολείου. Την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει η μητέρα του Μάκη, μία καθηγήτρια με την οποία είχε καλές σχέσεις και ο προπονητής του στο Παγκράτιο. Ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο ο Μάκης να κατέληξε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου παρακινούμενος από το blackout challenge που διακινείται στο TikTok. Παράλληλα ερευνώνται οι ηλεκτρονικές συσκευές του παιδιού που αναμένεται να δώσουν σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

«Τον έλεγαν χοντρό, τον έφτυναν»

Οπως προκύπτει από το σχολικό περιβάλλον του, ο Μάκης ήταν ένα από τα «εύκολα θύματα» των νταήδων του σχολείου, που τραμπούκιζαν, εξευτέλιζαν και παρενοχλούσαν παιδιά με αποτέλεσμα να τους φτάνουν στο... αμήν. Φίλοι και συμμαθητές του συγκλονίζουν μιλώντας στην κάμερα του MEGA. Οπως καταγγέλλουν, ο έφηβος δεχόταν bullying εντός του σχολικού περιβάλλοντος, κάτι που εξετάζεται ως ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. «Ηταν πολύ χαρούμενο παιδί, ήταν κοινωνικός. Δεν περίμενε κανείς ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Αν είχε πόνο μέσα του, τον έκρυβε. Από ό,τι ξέρω δεν είχε μοιραστεί με πολλούς αν είχε κάτι. Δε μου είχε πει κάτι για bullying. Αλλά είχα ακούσει ότι του κυνήγαγαν με νεράντζια μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν. Τον κορόιδευαν για τα κιλά του, για τα ρούχα του. Οι καθηγητές και ο διευθυντής από ό,τι ξέρω τα ήξεραν αυτά, αλλά δεν έκαναν κάτι», ανέφερε φίλη του 14χρονου.

«Είναι πολλά παιδιά στο σχολείο που δέχονται bullying. Εχθές είχε μπει μια κοπέλα στην τάξη και φορούσε κοντομάνικο. Είναι λίγο πιο μελαχρινή και της έλεγαν ότι έχει τρίχες στα χέρια και να μη φοράει κοντομάνικο. Και η κοπέλα έκλαιγε και έλεγε ότι δε θα ξαναβάλει ποτέ κοντομάνικο. Είναι πολλές ομάδες στο σχολείο που κάνουν τέτοια πράγματα. Οι καθηγητής μας είπαν να πάμε στο διευθυντή. Δεν πήγε το κορίτσι και δεν έγινε κάτι άλλο», περιέγραψε άλλη μαθήτρια του σχολείου σχετικά με νέα περιστατικά bullying, ακόμα και μετά το θάνατο του 14χρονου. «Μερικά από αυτά τα παιδιά τα ξέρουμε. Δεν ξέρω γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Δεν ξέρω τι λόγο έχουν. Μπροστά μου δεν έχει γίνει κάποιο περιστατικό, αλλά ακούω πάρα πολλά», πρόσθεσε η φίλη του αδικοχαμένου 14χρονου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA