Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης της χώρα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με την Πυροσβεστική να δέχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις τόσο για κοπή δέντρων που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους, όσο και για την απάντληση υδάτων λόγω της καταιγίδας.

Μόνο στην Αττική έγιναν μέχρι νωρίς το πρωί 70 κλήσεις ώστε να κοπούν δέντρα που έπεσαν και είτε καταπλάκωσαν οχήματα και σπίτια είτε έκλεισαν τους δρόμους. Από τα ξημερώματα οι άνδρες της Υπηρεσίας βρίσκονται στους δρόμους απομακρύνοντας όγκους κλαδιών, ενώ απαντούν και σε κλήσεις -περί τις 25 στην Αττική- για άντληση υδάτων.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, υπήρξαν προβλήματα και στην κυκλοφορία του ΗΣΑΠ καθώς, είχαν πέσει δένδρα πάνω στις γραμμές στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των τρένων να πραγματοποιείται από Κηφισιά ως και τον Ταύρο.

Μαρούσι, Ηλιούπολη, Περιστέρι και Μοσχάτο είναι κάποιες από τις περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στη Σταμάτα είχαν εγκλωβιστεί πέντε οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, που απεγκλωβίστηκαν με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό ενός άνδρα που χάθηκε στο βουνό της Δίρφυς, στην Εύβοια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας κάλεσε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης τις Αρχές, δηλώνοντας ότι έχει χαθεί στο δάσος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι περιπατητής, που χάθηκε πηγαίνοντας στο καταφύγιο. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στο δρόμο για το καταφύγιο.

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού που παρουσίασε το MEGA, το επίκεντρο της κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα το ξημέρωμα της Πέμπτης, θα εντοπίζεται στη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά. Το πέρασμα των βροχοπτώσεων θα είναι σύντομο σε όλη τη χώρα, καθώς μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια, εξασθενημένα και θα σταματήσουν, αφήνοντας γρήγορα τις υπόλοιπες περιοχές με βελτιωμένο καιρό και αρκετό ήλιο.

Στην Αττική από το πρωί και καθώς βαδίζουμε προς τις προμεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός στη συνέχεια θα είναι αίθριος. Χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο λεκανοπέδιο, από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, με δυνατό βοριά μέχρι 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυρές βροχές που σημειώθηκαν τη νύχτα, το ξημέρωμα της Πέμπτης θα εξασθενήσουν, θα παραμείνει τοπική συννεφιά, με αίθριο καιρό μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου με νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA