ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2022 17:02

Κορονοϊός: Tο στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Ομικρον εντόπισε και απομόνωσε ο ΕΟΔΥ

Πρόκειται για την πρώτη απομόνωση στελέχους ΒΑ.5 στη χώρα, από δείγμα που προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν υπάρχει γνωστό ιστορικό ταξιδιού, ενώ είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Tο στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Ομικρον εντόπισε και απομόνωσε ο ΕΟΔΥ
Πηγή: shutterstock - pexels
Ανάγνωση:

Απομονώθηκε και στη χώρα μας το στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Ομικρον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για την πρώτη απομόνωση στελέχους ΒΑ.5 στη χώρα, από δείγμα που προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν υπάρχει γνωστό ιστορικό ταξιδιού, ενώ είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 3.928 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι και 160 διασωληνωμένοι

Από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 462 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 7 Απριλίου έως 5 Μαΐου. Από όλα τα δείγματα απομονώθηκε στέλεχος Ομικρον (B.1.1.529). Τετρακόσια τριάντα οκτώ από τα 462 δείγματα με στέλεχος Ομικρον αφορούσαν στο στέλεχος ΒΑ.2 (95%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 79%).

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού κορονοϊού μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 55.280 αλληλουχηθέντα δείγματα (54.557 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 723 από εισαγόμενα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΟΔΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ