Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες των επιστημόνων για να συλλεχθεί όλο το κρίσιμο αποδεικτικό υλικό για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα. Για την Τζωρτζίνα όλα δείχνουν «δεμένα» και σύμφωνα με κύκλους ιατροδικαστών δεν χρειάζεται η εκταφή της για τη λήψη τριχών, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και για τις απόπειρες που είχαν γίνει εναντίον της σε βάθος χρόνου.

«Όταν έχει ήδη επιστημονικά δεμένο το αίτιο θανάτου που αποδεικνύει ανθρωποκτονία εν χρειάζεται να γίνει εκταφή. Επιστημονικά δε νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να πάρεις τρίχες από μια εκταφή. Ποιο εργαστήριο άλλωστε μπορεί να τα κάνει αυτά στην Ελλάδα που να σταθούν σε ένα δικαστήριο; Κανένα! Το συγκεκριμένο παιδί πέθανε πριν τέσσερις μήνες. Υπάρχουν όλα τα βιολογικά του υλικά και αρκετά στοιχεία να αξιοποιηθούν. Βγαίνουν πολλοί άσχετοι σε αυτή την υπόθεση και λένε την γνώμη τους και παραπλανούν τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη και τους δικαστές. Όταν ένας άνθρωπος ταφεί και αποσυντίθεται, οι τρίχες γεμίζουν πτωματικά υγρά που έχουν φάρμακα μέσα. Δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα σωστό από μια τέτοια διαδικασία. Τα δείγματα απ' όποιο νοσοκομείο είχε πάει η Τζωρτζίνα λαμβάνονται. Αυτό είναι που μετράει σε ένα δικαστήριο και όχι το πόσες φορές για παράδειγμα το προσπάθησε πριν αλλά δεν το κατάφερε, αλλά το πότε και με ποιο τρόπο το κατάφερε και αυτό είναι γνωστό» τόνισε ένα γιατρός που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Διαβάστε ακόμη: Αλλάζει «γραμμή» η Πισπιρίγκου – Ανοιχτό να την αναλάβει ξανά ο Απόστολος Λύτρας

Τι ψάχνουν στο ξεχασμένο φιαλίδιο αίματος;

Σε ό,τι αφορά το ξεχασμένο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια καθαρισμού στο ψυγείο. Για την ύπαρξη του φιαλιδίου ενημερώθηκε το εργαστήριο του ΑΠΘ που είχε αναλάβει την τοξικολογική εξέταση. Εκεί μεταφέρθηκε, συνοδεία, μάλιστα, ανδρών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ο κύκλος των γιατρών του συγκεκριμένου νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί και όπως αναφέρουν πληροφορίες τονίζουν τόσο την αλλόκοτη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου που προκάλεσε υποψίες, αλλά και τα ιατρικά δεδομένα που δεν ταίριαζαν με την κατάσταση που είχε περιέλθει το παιδί και δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, από το παθολοανατομικό εργαστήριο της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που διενεργεί τις ιστολογικές εξετάσεις έχουν ήδη παραληφθεί δείγματα και όργανα τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας. Οι ειδικοί θεωρούν πως θα μπει Ιούνιος για να έχουν μια εικόνα και πως γι' αυτούς είναι θετικό που τα όργανα διατηρήθηκαν στην φορμόλη. Ακόμα και η περίπτωση της Μαλένας θα εξεταστεί από την αρχή παρά το εγονός ότι τις πρώτες εξετάσεις τις είχε κανεί το ίδιο εργαστήριο.

Τεχνικοί σύμβουλοι μπαίνουν στον… χορό της Ρούλας

Παράλληλα, ο συνήγορος της Πισπιρίγκου που μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάρτιση από την πλευρά της κατηγορούμενης της ομάδας τεχνικών συμβούλων. Όπως είπε μπορεί να συμμετάσχουν ακόμα και έξι επιστήμονες! Μέχρι στιγμής είναι τρεις. Ένα ιατροδικαστής, ένας τοξικολόγος και ένας εντατικολόγος. Η ομάδα των τεχνικών συμβούλων θα συντάξει εκθέσεις πάνω σε όσα ιατρικά πορίσματα περιλαμβάνει η δικογραφία τα οποία θα προσπαθήσουν να αντικρούσουν και θα προετοιμαστούν για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο δικαστήριο (πιθανόν την άνοιξη του 2023).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA