ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/05/2022 16:10

Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα για μαθητές, εκπαιδευτικούς στα σχολεία από 1η Ιουνίου - Παραμένει στις εξετάσεις

Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου - Παραμένει η υποχρεωτική χρήση τους στις εξετάσεις (πανελλήνιες, προαγωγικές) - Ενα rapid test τη βδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα για μαθητές, εκπαιδευτικούς στα σχολεία από 1η Ιουνίου - Παραμένει στις εξετάσεις
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Η πανδημία του κορονοϊού παρουσιάζει ύφεση κι ως εκ τούτου αίρονται μία σειρά από μέτρα που είχαν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας. Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αίρεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων και των πανεπιστημίων από την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, για την διεξαγωγή των πανελληνίων και προαγωγικών εξετάσεων θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, ενώ σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα.

Οι αποφάσεις για το αν οι τουρίστες θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες στα πλοία θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα από την αρμόδια επιτροπή. Η όποια άρση των μέτρων, πάντως, είναι προσωρινή, καθώς, όπως έχει δηλώσει ήδη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όλα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο, ανάλογα και με τα κρούσματα κορονοϊού και την πορεία της πανδημίας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και στις 3 του ίδιου μήνα για τους μαθητές των ΓΕΛ. Συγκεκριμένα, το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η επιτροπή επέλεξε να μην βγουν οι μάσκες από τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις, καθώς θα ήταν καταστροφικό να πήγαινε... στράφι όλος ο κόπος που έχουν καταβάλλει -υπό αντίξοες συνθήκες και φέτος- για να πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις 2022.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες τάξεις, από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έχουν μπει στο... χορό οι μαθητές Α' και Β' Λυκείου, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α' και Β' τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ. Η αυλαία θα πέσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ' τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά σχολεία: 15 Ιουνίου 2022
Λήξη μαθημάτων Γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ: 20 Μαΐου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΣΚΑ ΜΑΣΚΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ