ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/06/2022 15:49

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τον πλειστηριασμό σπιτιού οικογένειας - Ο αγοραστής θέλει να το επιστρέψει

Σπίτι τετραμελούς οικογένειας με άνεργο πατέρα, ΑμεΑ μητέρα και δύο κόρες φοιτήτριες βγήκε σε πλειστηριασμό στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από συλλογικότητες αφού πρόκειται για πρώτη κατοικία - Ο αγοραστής του σπιτιού από τον πλειστηριασμό δήλωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει το σπίτι εφόσον το δεχτεί η τράπεζα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τον πλειστηριασμό σπιτιού οικογένειας - Ο αγοραστής θέλει να το επιστρέψει
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Σπίτι τετραμελούς οικογένειας με άνεργο πατέρα, ΑμεΑ μητέρα και δύο κόρες φοιτήτριες βγήκε σε πλειστηριασμό στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από συλλογικότητες αφού πρόκειται για πρώτη κατοικία. Ο αγοραστής του σπιτιού από τον δήλωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει το σπίτι στην οικογένεια εφόσον το δεχτεί η τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσε με σπαθί σαμουράι και τον έστειλε στη ΜΕΘ επειδή του έκανε παρατήρηση

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, αντιεξουσιαστές αλλά και το Σωματείο Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα της οδού Τσιμισκή στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της οικογένειας. Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο πατέρας της οικογένειας είναι άνεργος, η μητέρα είναι ΑμεΑ σε ποσοστό 75% και οι κόρες φοιτήτριες.

Οπως τόνισε το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος ο νικητής του πλειστηριασμού, που είναι ένας ιδιώτης, δήλωσε ότι δέχεται να απελευθερώσει το σπίτι, εφόσον η τράπεζα το δεχτεί. Επιπλέον, η οικογένεια στέλνει το εξής μήνυμα μέσω του κ. Σμήλιου: «Ο πλειστηριασμός μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί». Παράλληλα ο ίδιος συμπληρώνει πως το σπίτι θα μπει στα υπερχρεωμένα και έτσι θα μπορέσει η οικογένεια μα διατηρήσει την κατοικία της.

Για την υπόθεση μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης: «Η κοινωνία θα κάνει κι αυτή με τη σειρά της, τη δουλειά της. Η κοινωνία δεν θα επιτρέψει να γίνει κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη λαϊκή κατοικία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΜΕΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ