Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία πραγματικά απίστευτη δήλωση προχώρησε ο θείος του δολοφόνου της Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη καθώς κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο είπε πως: «Εννοείται ότι όλοι δέρνουμε τις γυναίκες μας. Δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε, αλλά τις δέρνουμε, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας». Η εξοργιστική αυτή ομολογία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση όχι μόνο του προεδρείου αλλά και του ακροατηρίου, με τον πρόεδρο μάλιστα να απαντά πως «είστε τυχερός που σήμερα δεν κάθεστε στη θέση του κατηγορούμενου, αλλά αν ξαναμάθω ότι δείρατε τη γυναίκα σας θα καθίσετε στη θέση του κατηγορούμενου».

Την αποκάλυψη έκανε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου: «Ο μάρτυρας μάλλον θεώρησε ότι είναι σε καφενείο και εξέφρασε απόψεις οι οποίες ευτυχώς φτάσαμε στο 2022 και με τη συμπαράσταση και το κίνημα όλων μας εξαλείφονται». Θυμίζουμε πως στον δολοφόνο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Στην κυριολεξία σκότωσε στο ξύλο τη σύζυγό του, η οποία νοσηλεύτηκε αλλά μετά από τέσσερις μέρες άφησε την τελευταία της πνοή. Όταν πήγε μάλιστα στο νοσοκομείο, είπε πως η γυναίκα του είχε πέσει από τις σκάλες. Οι γιατροί που την εξέτασαν είδαν πως τέτοια χτυπήματα μόνο από τροχαίο προκαλούνται ή από ξυλοδαρμό, με την άτυχη Τζεβριέ να έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και ήπατος και να υποβάλλεται σε πολύωρα χειρουργεία, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Η δίκη για τη γυναικοκτονία διήρκησε 9,5 ώρες και η έδρα δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό περί πρότερου εντίμου βίου του κατηγορούμενου συζύγου της, ο οποίος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εξάλλου τον δολοφόνο βάραινε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του γιατρού του ΠΓΝΑ, Μιχαήλ Καρανίκα, ο οποίος και χειρούργησε την άτυχη Τζεβριέ, λέγοντας ότι στα 25 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας δεν είχε συναντήσει τέτοια κατάσταση σε ήπαρ ανθρώπου. Ο δολοφόνος της 29χρονης Τζεβριε θα οδηγηθεί στις φυλακές Νιγρίτας όπου και κρατούνταν προφυλακισμένος από τις 10 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ σύμφωνα με τη δικηγόρο του θα ασκήσει έφεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA