Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο απόλυτο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Λουκά Πιτσιλού μέσα στο πατρικό του σπίτι στην Ψήφτα Τροιζηνίας, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως πριν τη δολοφονία υπήρχαν ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι.

«Δεν ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε με τη συμπεριφορά του ή τσακωνόταν. Το αντίθετο. Ήταν ήπιος χαρακτήρας και είχε σημαντική αυτοκυριαρχία. Όπου υπήρχε ένταση λειτουργούσε κατευναστικά. Η δολοφονία αποκαλύφθηκε Κυριακή των Βαΐων, το Πάσχα του 2021. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η δολοφονία έγινε νωρίς το Σάββατο του Λαζάρου, την προηγούμενη ημέρα δηλαδή. Λίγες ημέρες πριν, η μητέρα μου, είδε τρεις αλλοδαπούς , οι οποίοι σύμφωνα με την περιγραφή που μου έκανε φαινόταν να είναι από τη γεωγραφική περιοχή του Πακιστάν ή κάπου από εκεί, και ένας από αυτούς έκανε κίνηση για να μπει στο σπίτι και να την πλησιάσει για να της πει ενδεχομένως κάτι. Ο ένας από τους συνοδοιπόρους του με τρόπο επιτακτικό τον απέτρεψε. Μετά τη δολοφονία αυτό το περιστατικό το συνδέσαμε.

Παράλληλα, απέναντι από το σπίτι μας, εργάζονταν τρεις Αλβανοί οι οποίοι το Σάββατο δεν είχαν έρθει για δουλειά γιατί έβρεχε και ήρθαν την επόμενη ημέρα αλλά έφυγαν πριν αποκαλυφθεί η δολοφονία. Οπότε μπορεί αυτοί να έχουν δει κάτι. Η δολοφονία έγινε με ένα μεγάλο μαχαίρι ή γεωργικό εργαλείο. Εμείς έχουμε πολλά γεωργικά εργαλεία, τα κρατάμε στην αποθήκη που είναι πάντα κλειδωμένη» είπε ο αδερφός του δικηγόρου».

Στη συνέχεια της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη ακούστηκε η πληροφορία πως μπορεί να υπήρχαν εντάσεις με πελάτες που δεν τον είχαν πληρώσει και πως ένα μεγάλο μέρος της πελατείας του ήταν από την Τροιζηνία. Ο αδερφός του δολοφονημένου δικηγόρου τόνισε πως η αστυνομία έχει δεσμεύσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του αλλά δε με έχουν ενημερώσει ακόμα για κάποιο πιθανό εύρημα που θα βοηθούσε.

Η Αγγελική Νικολούλη τόνισε πως υπάρχει ένας μάρτυρας που λέει πως τις ώρες που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έγινε η δολοφονία το ρεύμα στη συγκεκριμένη περιοχή είχε κοπεί χωρίς από τη ΔΕΗ να λένε πως υπάρχει κάποιο γενικότερο πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Υπενθυμίζεται πως ο εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής 25 Απριλίου του 2021 από έναν φίλο του που πήγε στο σπίτι γιατί ανησύχησε που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.  Ο 58χρονος εργατολόγος ήταν πεσμένος στη βεράντα της μονοκατοικίας του, στο ισόγειο της οποίας διαμένει μόνιμα η υπέργηρη μητέρα του. Κατά την νεκροψία στο πλαίσιο της αυτοψίας, όπως διακρίβωσε ο Ιατροδικαστής Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, το θύμα, έφερε βαθύ τραύμα στο πάνω μέρος της κεφαλής από αιχμηρό αντικείμενο και εμφανές τραύμα από λάκτισμα στην ωμοπλάτη καθώς «το θύμα φέρει επιπλέον ένα κάταγμα στο σπόνδυλο».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν την έρευνα διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης ενώ δεν εντοπίσθηκαν ευρήματα έρευνας, με τους αστυνομικούς να θεωρούν δεδομένο πως ο δράστης μπήκε στο χώρο αφού το θύμα του άνοιξε την πόρτα και άρα πιθανότατα τον ήξερε.

Ως σκηνή εγκλήματος προσδιορίστηκε το υπνοδωμάτιό του,  με τον 58χρονο δικηγόρο σε μια προσπάθεια αναζήτησης βοήθειας να έκανε δύο τρία βήματα προς τη βεράντα όπου και κατέρρευσε και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA