Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την πολύκροτη υπόθεση γύρω από τη δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα (σ.σ. γεγονός που αμφισβητεί η δικηγόρος της συζύγου του), αλλά και τις έρευνες του ΣΔΟΕ για το Πόθεν Εσχες του δημοσιογράφου, πολιτικού και επιχειρηματία, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του, «Ελληνική Ανατροπή», Ελίνα Μπαχαρίδη.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: «Δεν έχει γίνει δέσμευση της περιουσίας του» απαντά η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά

Οπως ανέφερε μάλιστα, ο έλεγχος της περιουσίας του δημοσιογράφου ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε το Σεπτέμβριο του 2021 και τον Νοέμβριο υπήρξε επίσημη ενημέρωση στον ίδιο από τις Αρχές, σχεδόν... ημέρες πριν από τον θάνατό του (14/12/2021). «Πολλά απ' όσα λέγονται τα ακούμε και εμείς για πρώτη φορά» ήταν το πρώτο της σχόλιο μιλώντας στην εκπομπή Live News, όμως, υποστήριξε πως οι πρώην συνεργάτες του εκλιπόντα, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στις έρευνες προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Γιατί τα καταγγέλλουν τώρα;»

«Το κόμμα είναι εδώ για να συμβάλλει στις έρευνες των Αρχών. Εμείς θέλουμε να ελεγχθεί το Πόθεν Εσχες μέχρι τέλους» είπε αρχικά η εκπρόσωπος και συνέχισε: «Σε εμάς δεν έκρυψε ποτέ πως είναι ένας εύπορος δημοσιογράφος, και πέραν από αυτό ήταν εκδότης και επιχειρηματίας. Δεν έκρυψε ποτέ ότι πηγαίνει τα ταξίδια στο εξωτερικό, ούτε το σπίτι του στη Νίκαια της Γαλλίας. Εμείς δεν γνωρίζαμε απλά την έκταση της περιουσίας» εξήγησε η κ. Μπαχαρίδη, σημειώνοντας όμως πως «...το Πόθεν Εσχες όμως δεν σταματά εκεί. Ο πλουτισμός δείχνει αδικαιολόγητος, όμως, το Πόθεν Εσχες θα ψάξει και θα αναδείξει και ποιοι και γιατί ξέπλεναν μαύρο χρήμα μέσω του Γιώργου Τράγκα. Εάν αποδειχτεί βέβαια το τελευταίο. Ομως, εμείς οι πρώην συνεργάτες του στο Κόμμα, αυτό που αναρωτιόμαστε είναι γιατί αυτοί οι 40-50 επιχειρηματίες που δήλωσαν σε ΜΜΕ ότι εκβιάζονταν από τον εκλιπόντα, δεν έβγαιναν να τα καταγγείλουν νωρίτερα; Γιατί τώρα;».    

Ετσι έπεσε στην... τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

Η συνολική περιουσία του Γιώργου Τράγκα εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ίσως και περισσότερο, και εκτιμάται επειδή είναι ακόμα άγνωστο πόσα συνολικά είναι τα ακίνητά του, οι λογαριασμοί του και οι θυρίδες του, ενώ πληροφορίες λένε πως έχουν βρεθεί σε κάποιες θυρίδες ακόμα και ράβδοι χρυσού, που επίσης πρέπει να αποτιμηθούν.

Ο ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τις Αρχές του Μονακό έφτασαν στο σημείο να συνάξουν την 60σελίδη αναφορά τους, διασταυρώνοντας τα στοιχεία που οδηγούσαν στην κατηγορία του αδικαιολόγητου πλουτισμού. Οι Αρχές ερευνούν ειδικά χρήματα τα οποία φέρεται να πήρε ο Γιώργος Τράγκας πάνω από 40 επιχειρηματίες, με το αδίκημα της απιστίας, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και συγγενικά πρόσωπα, αλλά και συνεργάτες του, συνολικά τρία άτομα τα οποία φέρονται να έχουν συμμετοχή σε εταιρίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» επιχειρηματίες έχουν καταγγείλει στον Εισαγγελέα στοιχεία για εκβιασμούς: «Ενδεικτικά στοιχεία για ''εκβίαση'' τουλάχιστον 40-50 επιχειρηματιών που πιθανολογείται ότι παρέδιδαν στον αποθανόντα δημοσιογράφο μεγάλα χρηματικά ποσά για υποτιθέμενη διαφήμιση στα ΜΜΕ στα οποία ήταν ιδιοκτήτης ή εργαζόταν φαίνεται να περιέχει το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίηση Εσοδών από Εγκληματικέ Ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)». Οι κληρονόμοι από την πλευρά τους όχι μόνο αμφισβητούν το πόρισμα της Αρχής, αλλά τονίζουν πως όλα γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και είναι βέβαιο πως θα προσβάλουν τη διάταξη και θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν την κληρονομιά.

«Ο Τράγκας δεν μιλούσε με τους γιους του και τους κληρονόμους» 

Παράλληλα, ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός που εκπροσωπεί τον Γιάννη Τράγκα, έναν εκ των τριών συγκληρονόμων του Γιώργου Τράγκα, τόνισε χαρακτηριστικά στο Live News πως ο εκλιπών δεν είχε σχέσεις με τους γιους του, αφού βρισκόταν σε μία κόντρα... στρατοπέδων που είχε διαμορφωθεί μεταξύ των κληρονόμων, αλλά και πρώην συνεργάτες του κόμματος.

«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ουσιαστικά μια πληροφόρηση που υπάρχει μόνο μέσω από τα ΜΜΕ γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί τίποτα επίσημα στον εντολέα μου, από αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται καθόλου στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στο βαθμό που αυτό υπάρχει. Θα κοιτάξουμε να δούμε αν θα προσφύγουμε ζητώντας την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε.

Στο ερώτημα εάν ο εντολέας του γνώριζε το μέγεθος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ο κ. Αγαπηνός δήλωσε: «Φυσικά και δεν γνώριζε και ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να γνωρίζει γιατί ήταν πολλά χρόνια που δεν είχε κανενός είδους συνύπαρξη, συνεργασία και όπως γνωρίζεται ήδη από το 2016 ο εκλιπών φορολογικά ήταν κάτοικος Μονακό. Υπάρχουν υψηλά εισοδήματα, υψηλές φορολογικές δηλώσεις, Πόθεν Έσχες δηλαδή να πω απλά του εκλιπόντος το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί συγκριτικά με το ενεργητικό και η θέση η δική μου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλο της κληρονομίας της περιουσίας δικαιολογείται πλήρως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA