Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό συνεχή φορολογικό έλεγχο βρίσκεται η αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, καθώς από το πόρισμα 50 σελίδων που εκδόθηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει μπει μπει στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας, όλο το ιστορικό και οι δοσοληψίες που είχε ο δημοσιογράφος, εκδότης και επιχειρηματίας από το 2002 μέχρι και το 2020.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Πυροβολούσε μπροστά στα παιδιά του - Αγρια καταδίωξη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, πρόκειται για την περίοδο που πολλές εταιρείες του Γιώργου Τράγκα αρχικά δημιουργήθηκαν, στη συνέχεια, μεταβιβάστηκαν μαζί με ακίνητα προτού καταλήξουν πτωχευμένες με χρέη σε άλλα πρόσωπα. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν μπει τρία άτομα, όμως πρόκειται για μια έρευνα που αναμένεται να τραβήξει καιρό για να βρεθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Και αυτό γιατί ενώ η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αρκείται σε ενδείξεις για τη δέσμευση περιουσίας, στο ποινικό σκέλος χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος ώστε να μπορούν να σταθούν οι κατηγορίες με αποδείξεις. 

Οι Αρχές έχουν κυκλώσει τρία άτομα κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών τους και μεταξύ αυτών βρίσκεται η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, καθώς άλλωστε είναι μαζί του μέσα σε περιουσιακά στοιχεία. Οι άλλοι δύο είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι εταιρειών που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας, έχοντας συνήθως τον ρόλο προέδρων και αντιπροέδρων. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών και εστίασαν επάνω τους ήταν ότι κάθε φορά που ο εκλιπόντας ή η σύζυγός του, αποχωρούσαν από κάποια εταιρεία, τα δύο συγκριμένα πρόσωπα αναλάμβαναν την ευθύνη τους. 

Ετσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να τρέξει πρώτα ένας οικονομικός - φορολογικός έλεγχος είτε από την Αρχή Ειδικών Ελέγχων είτε από τον ΣΔΟΕ και στη συνέχεια οι έρευνες θα επεκταθούν στο ποινικό σκέλος καθώς τα αδικήματα τα οποία ελέγχονται και εφόσον προκύψουν είναι βαρύτατα κακουργήματα και αφορούν σε:

  • Εκβίαση
  • Ηθική αυτουργία σε απιστία
  • Απάτη
  • Φοροδιαφυγή 
  • Μη καταβολή δεδουλευμένων

Αποποιείται της κληρονομιάς ο Φρέντυ Τράγκας

Υπό αυτό το πρίσμα, φαίνεται πολύ λογικό το γεγονός ότι ο ένας γιος του Γιώργου Τράγκα, ο Φρέντυ (Ευθύμιος - Φρειδερίκος Τράγκας) μόλις σήμερα αποφάσισε να αποποιηθεί της κληρονομάς, παρά το γεγονός ότι κανένας από τους δύο γιους, δεν αναφέρονται μέσα στο πόρισμα. Με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός κοινοποίησε πως ο Φρέντυ Τράγκας δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν.

 «Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον έναν εκ των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας». «Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την αποδέχεται ο Γιάννης Τράγκας

Στο T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε ο δικηγόρος του δεύτερου γιου του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη Τράγκα. Όπως σημείωσε ο κ. Νίκος Αγαπηνός, ο εντολέας του δεν έχει καμία παρόμοια βούληση: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια βούληση από πλευράς του εντολέως μου για να αποποιηθεί την κληρονομιά στον βαθμό και το μέτρο που του έχει επαχθεί. Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται στο όποιο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στον βαθμό που υπάρχει, αν υπάρχει. Σε οποιαδήποτε δηλαδή παρανομία.  Τώρα που έχουμε πληροφορηθεί την ύπαρξη της διαθήκης είναι να αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής, που σημαίνει ότι η οικονομική ευθύνη του περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού της περιουσίας που θα επαχθεί σε αυτόν». 

«Αν κριθεί ότι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που το αμφισβητώ, είναι προϊόν από εγκληματική δραστηριότητα, δεσμεύεται. Δεν θα έχει ευθύνη ο κληρονόμος. Θα μπορούσε να είναι αποδέκτης της περιουσίας οποιοδήποτε πρόσωπο» συνέχισε ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, ενώ υπογράμμισε ότι ο εντολέας του δεν γνώριζε το μέγεθος της περιουσίας και τις δραστηριότητες του πατέρα του.  Όπως υπογράμμισε ο κ. Αγαπηνός, αν και υπήρξε πολλά χρόνια δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα, πολλά από τα ακίνητα τα οποία είχε ο εκδότης στην κατοχή του, τα έμαθε τώρα.

Αδελφός Γιώργου Τράγκα: «Δεν ξέρω πως έβγαλε τα χρήματα, δεν είχαμε σχέσεις»

Σε θρίλερ έχει εξελιχτεί η υπόθεση με τα ακίνητα Γιώργου Τράγκα, καθώς η αμύθητη περιουσία του θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο για πιθανή τέλεση βαρύτατων κακουργημάτων. Στο Live News μίλησε ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος τόνισε πως μετά το δεύτερο διαζύγιο του δημοσιογράφου δεν είχαν επαφές και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα λέγονται γύρω από το όνομα της οικογένειάς τους. «Δεν είχα σχέση με τον αδερφό μου. Δεν με έχει καλέσει κανένας, ούτε έχω καμία σχέση. Τα περιουσιακά μου στοιχεία προέρχονται από τη μητέρα μου, είμαστε ετεροθαλή αδέρφια. Δεν είχα καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή με το τι έκανε ο αδερφός μου».

«Δεν ξέρω τι έκανε και πως έβγαλε αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι βγάζει ένα περιοδικό. Μετά το δεύτερο διαζύγιό του δεν είχα καμία σχέση. Το μόνο που μου είχε πει κάποτε ότι: “Ξέρεις, θα μένω στη Γαλλία τον μισό χρόνο. Έχω πάρει ένα σπίτι στη Γαλλία”. Στη γιορτή του καθενός έπαιρνε ο ένας τηλέφωνο και έλεγε χρόνια πολλά. Τέρμα. Δεν μ’ αρέσει που κυκλοφορεί το επίθετό μας. Το όνομά μας ουδέποτε είχε βγει τη δημοσιότητα. Είμαστε μία αξιοπρεπής οικογένεια από πάππου προς πάππου. Ας ερευνηθεί, κράτος υπάρχει, ας κοιτάξει να βρει την προέλευση», δήλωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA