ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/06/2022 16:50

Δίκη Κορκονέα: «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε» – Διακοπή της διαδικασίας μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα

Αναφερόμενος στα γεγονότα εκείνης της ημέρας, ο Εισαγγελέας τόνισε ότι «ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε» και κατέληξε ζητώντας την ενοχή του «για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δίκη Κορκονέα: «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε» – Διακοπή της διαδικασίας μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα
Φωτο αρχείου (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε», είπε, μεταξύ άλλων, ο Εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας κατά την αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) όπου συζητείται η υπόθεση του ειδικού φρουρού, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το δικαστήριο της Λαμίας διέκοψε πριν από λίγο την ακροαματική διαδικασία.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την αγόρευση του ο Εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας κ. Σταύρος Μπαντουδάκης, ο οποίος στάθηκε σε ένα προς ένα τα σημεία του κατηγορητηρίου απορρίπτοντας τις δικαιολογίες όπως ότι «είχε άγχος για την ΕΔΕ» και λέγοντας συγχρόνως ότι «για κάποια άλλα πράγματα έπρεπε να έχει άγχος ο κ. Κορκονέας».

Αναφερόμενος στα γεγονότα εκείνης της ημέρας, ο Εισαγγελέας τόνισε ότι «ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε» και κατέληξε ζητώντας την ενοχή του «για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και τη διακοπή της δίκης ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος σχολίασε ότι «η αγόρευση του κ. Εισαγγελέα αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που επιστράτευσαν τους μηχανισμούς για να δώσουν το ελαφρυντικό στον Κορκονέα». Από το πρωί ήταν περιπετειώδης η διαδικασία, έτσι όπως εξελίχθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Επιπλέον, ζήτησαν επίμονα να καταθέσουν στα πρακτικά ένα κείμενο με τις ενστάσεις τους, την καταχώρηση του οποίου αρνήθηκε το δικαστήριο. Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ζητούσαν να αποφασίσει ξανά το δικαστήριο σε πλήρη σύνθεση για το αν έχουν δικαίωμα να παρίστανται και να μετέχουν ή όχι… «Εφαρμόστε τον νόμο αλλιώς να κατεβείτε από την έδρα», είπε στους δικαστές ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να συζητηθεί η προσφυγή για εξαίρεση του δικαστηρίου αλλά και του κ. Εισαγγελέα από την συγκεκριμένη δίκη χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό.

Η ένταση που πυροδοτήθηκε αρκετές φορές έκανε τους δικαστές να διακόψουν την εξέλιξη της υπόθεσης και να αποσυρθούν. Μάλιστα ο δικηγορικός σύλλογος της Λαμίας ανακοίνωσε απόχη για τους δικηγόρους μέλη του στο ΜΟΕ της Λαμίας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θανάση Μακρυγιάννη “είναι μία αναγκαία κίνηση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας να προστατεύσει τους δικηγόρους και τους διαδίκους των άλλων υποθέσεων που ακολουθούν από τη συγκεκριμένη”, ενώ διευκρίνισε πως αυτή η αποχή δεν επιδρά στην εξέλιξη της συγκεκριμένης δίκης.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 28 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί και θα ξεκινήσει με την αγόρευση των δύο δικηγόρων υπεράσπισης του Κορκονέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ